Toyota kaller tilbake over 14.000 hybridbiler i Norge

En del av bilene har allerede blitt tilbakekalt for lignende problemer, opplyser Toyota Norges informasjonssjef Espen Olsen.

MÅ RETURNERES: Toyota Prius er blant modellene som tilbakekalles.
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Den japanske bilprodusenten ser seg nødt til å kalle tilbake 2,4 millioner hybridbiler verden over. De har oppdaget en feil på bilene som kan føre til ulykker, skriver nyhetsbyrået AFP.

Det inkluderer modeller som Prius og Auris produsert mellom oktober 2008 og november 2014, og ifølge AFP skal biler som nå må inn til verksted allerede ha vært involvert i tilbakekallinger i 2014 og 2015.

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge forteller til E24 at dette gjelder 14.691 biler i Norge. Han bekrefter også at en del av bilene har blitt tilbakekalt tidligere, men er ikke sikker på det eksakte antallet.

– Problemet den gang gikk på noe av det samme, men åpenbart ble ikke alle problemene løst, sier han.

De berørte kundene vil nå få et varsel om tilbakekalling til verkstedet, der bilen vil få en software-oppgradering.

Tilbakekallingen finner sted bare en måned etter at Toyota tilbakekalte over 1 million hybridbiler verden rundt etter å ha avdekket et teknisk problem som kunne forårsake brann. Den gang gjaldt det nesten 8.000 biler i Norge.

Les også: (+) Et hydrogeneventyr med en 90 år gammel hemmelig oppskrift

Kan øke risikoen for krasj

Toyota opplyser at i «sjeldne tilfeller» kan enkelte kjøretøy mislykkes med å skifte til «failsafe»-modus ved feil i hybrid-systemet.

– Hvis dette skjer, kan bilen få strømstans og stoppe. Styring og bremsing vil fremdeles være mulig, men en bilstans i høy hastighet kan øke risikoen for en krasj, opplyser Toyota ifølge AFP.

Det skal ikke ha blitt registrert ulykker i Japan som følge av feilen.

Tilbakekallingen medfører at omtrent 290.000 biler i Europa må oppgraderes. De aller fleste, 1,25 millioner, gjelder biler solgt i Japan, mens omtrent 830.000 Toyota-modeller tilbakekalles i Nord-Amerika.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Toyota

Flere artikler

  1. Toyota tilbakekaller én million biler

  2. Toyota Norge fikser flere kollisjonsputer: Har tilbakekalt 14.000 biler

  3. BMW tilbakekaller 1,6 millioner biler

  4. Subaru kaller tilbake 1.439 biler i Norge

  5. Volvo Cars tilbakekaller 84.094 biler i Norge