856.000 så Sagen hoppe

Nordmenn flokket seg rundt Anette Sagens direktesendte hopp i nye Holmenkollen.

ÅPNET KOLLEN: Anette Sagen fikk ære av å ta det første «offisielle» hoppet.
Publisert:

Rundt 856.000 seere fikk med seg Anette Sagen lande på 106,5 meter i nye Holmenkollen onsdag kveld. Det viser ferske seertall.

På NRK fulgte litt over 800.000 seere det direktesendte hoppet, mens rundt 56.000 fulgte hoppet på TV 2 Nyhetskanalen.

Høyere en normalt

- Dette er helt normale tall for Dagsrevyen. Men det er helt klart en god idé å sende innslaget live i Dagsrevyen, sier NRKs analysesjef, Kristian Tolonen, til E24.

Sagen kan uansett ikke klage over seertallene. Det er sjelden så mange nordmenn følger hoppsporten.

- Hopp er blant de mest populære vinteridrettene på skjermen, etter langrenn og skiskyting, men normalt er det 4-500.000 seere som følger en vanlig hoppsending, forteller Tolonen.

- Men det er nok litt forskjell på noen minutter som et innslag i en nyhetssending og en vanlig sending, påpeker han.

Med de oppmøtte 6.000 i bakken, ifølge Aftenposten, var det totalt over 860.000 som offisielt så Sagen åpne det nye anlegget.

Som kjent raste debatten onsdag etter at det ble kjent at Bjørn Einar Romøren testhoppet bakken tirsdag kveld. Hvor mange som fulgte Romøren hoppe uoffisielt tirsdag kveld vites ikke.

Få så Viking Lotto

En annen begivenhet på TV-skjermen onsdag kveld var Viking Lottos 93 millioner kroner i førstepremiepotten. Men selv om premien var stor var sendingen den nest minst sette Viking Lotto-sendingen på NRK i år med 431.000 seere. Et solid stykke unna snittet på 470.000 seere.

LES OGSÅ:

Les flere nyeheter på E24

Publisert:
Gå til e24.no