Ryssdal og Magnus i Schibsted-finale

Sluttspurt i jakten på ny Schibsted-sjef. Ny sjef er ventet klar om en uke.

Publisert:

Etter det Kampanje kjenner til, jobbes det intenst med å finne den nye Schibsted-sjefen. Styret i det norske og internasjonale mediekonsernet skal være inne i en sluttfase i jakten på det som skal bli konsernsjef Kjell Aamot arvtager.

Les også på Kampanje: Aamot: - Gleder meg til å si hva jeg vil!

Les også på Kampanje: Alt om Aamots avgang

Les også på Kampanje: Birger Magnus kan bli ny Schibsted-sjef

- Hjertelig velkommen til å spekulere

Etter det Kampanje forstår, kommer det til å stå mellom konsernsjefens stedfortreder, konserndirektør Birger Magnus (54), og lederen for Schibsted Classified Media, Rolv Erik Ryssdal (47). Dette har Kampanje fått opplyst av uavhengige kilder de siste dagene.

- Er du aktuell som Kjell Aamots etterfølger, Rolv Erik Ryssdal?

- Det har jeg ikke noen kommentar til, sier Ryssdal til Kampanje.

Heller ikke styreleder Ole Jacob Sunde i Schibsted ønsker å kommentere noe konkret rundt jakten på den nye Schibsted-sjefen.

- Men Kampanje er hjertelig velkommen til å spekulere i navn, sier Sunde.

- Arbeidt godt i gang

I forbindelse med Aamots annonserte avgang i vinter, kunne Sunde fortelle at man letter etter en sjef på øverste hylle og at man jobbet med å finne en ny sjef før sommeren. Det er en ambisjon som fortsatt står.

- Arbeidet er godt i gang og jeg sa etter forrige styremøte at vi forventet å ha en løsning på plass før sommeren og det forventer jeg fortsatt, sier Sunde til Kampanje torsdag kveld.

Om styret nå er i en form for finale eller om Schibsted ønsker å presentere den nye sjefen i løpet av kort tid, vil ikke Sunde si noe om.

Fornyelse eller det sikre?

I Schibsted-sfæren mener man det er gode grunner til å velge begge de to høyaktuelle kandidatene. Som en av Kjell Aamots aller nærmeste og sentral aktør i konsernledelsen har Birger Magnus fått en høy stjerne i Schibsted-systemet. Den tidligere McKinsey-konsulenten har i flere år vært konsernsjefens stedfortreder. Han var en av arkitektene bak Media Norge, han har vært styreleder i både VG og Aftenposten samtidig som han har viet mye av tiden sin til å utvikle Schibsted-organisasjonen.

Magnus nyter stor respekt internt og nedover i redaksjonene og de øvrige avdelingene i Schibsted-selskapene. For mange vil derfor Magnus fremstå som det opplagte og trygge valget. I Schibsted er det mange som mener at den neste konsernsjefen må ha evner til å trekke alle ansatte i samme retning i et stadig mer krevende mediemarked. Det siste konsernet trenger er store interne motsetninger. Samtidig mener flere at konsernet trenger en sterk leder som tør å fronte betydelige - og sannsynligvis smertefulle - endringer.

Fordel å være yngst

Men også Rolv Erik Ryssdal har en høy stjerne i Schibsted-konsernet med sin fortid som toppsjef i suksessene Aftonbladet og VG og nå sjef for den internasjonale rubrikkgiganten Schibsted Classified Media. Ryssdal har stor internasjonal erfaring, noe som burde telle for et konsern med ambisjon om å bli det ledende europeiske mediehuset. Ryssdal er også yngre enn Magnus og representerer i så måte en større fornyelse. Han klatret i Schibsted helt siden 90-tallet, og spås en fortsatt lysende karriere i Norges største mediekonsern.

Klart om en uke

At det nå gjenstår kun to kandidater er et tegn på at styret nå ønsker en rask avklaring. Tiden begynner å nemlig å løpe fort for Schibsted-styret, som ønsker å presentere den nye Schibsted-sjefen under selskapets presentasjon av regnskapstallene for første kvartal. Det skjer allerede fredag neste uke.

Dersom styret enes om en av kandidatene innen den tid, kan nemlig den nye konsernsjefen bli med Kjell Aamot på sitt store roadshow og bli presentert for aksjonærer og analytikere i det internasjonale finans- og investormiljøet. Enes ikke styret innen fredag, kan neste mulighet være over sommeren og langt ut i august. Ingen i Schibsted synes det vil være en heldig løsning.

Mange gode kandidater

Flere navn skal ha vært på blokka til Schibsteds mektige styreleder Ole Jacob Sunde. I tillegg til de to nevnte kandidatene, har listen vært prydet med andre interne kandidater, men også eksterne kandidater.

Schibsted-stjernen Torry Pedersen, administrerende direktør i VG, skal også ha vært med i vurderingene, men skal etter det Kampanje får opplyst ikke være i finalen. I tillegg har også navn som Schibsteds Sverige-sjef Gunnar Strömblad og Birger Steen vært nevnt i mediene som mulige kandidater. Ingen av dem har vært høyt oppe på kandidatlisten.

- Vi ser bredt og vi ser både eksternt og internt og både i Norge og Sverige, sa Sunde til pressen da nyheten om at Kjell Aamot ønsket å fratre sin stilling ble sluppet.

Les flere medienyheter på Kampanje.com.

Publisert:

Her kan du lese mer om