Advarer mot Schau-boikott

- Kan slå tilbake på annonsørene som skygger unna, sier reklamesjef.

Publisert:

Store annonsører har bedt TV 2 om at deres annonser skal fjernes fra sendetiden omkring "De syv dødssyndene". Disse er blant annet Opplysningen 1881 og elektrokjeden Expert.

Administrerende direktør i reklamebyrået Try, Harald Strømme, advarer nå annonsørene mot å trekke forhastede konklusjoner.

Les på Kampanje: Annonsører skygger unna Schau

- Jeg vil i utgangspunktet oppfordre alle annonsører til å tenke seg om to ganger før de spontant kaster seg ut i en boikott på oppfordring fra det marginale og fundamentalistiske kristen-Norge. En slik boikott kan slå kraftig tilbake. Jeg er slett ikke sikker på at merkevarer som Coca-Cola og Expert er bedre tjent med å bli identifisert med Finn Jarle Sæle enn med Kristopher Schau. Snarer tvert i mot, sier Strømme til Kampanje.

Provoserte kristne

Tidliger i dag kunne generalsekretæren i det kristne medieforumet Familie og Medier, Geir Magnus Nyborg, fortelle at han hadde kontaktet annonsører til tv-programmet.

Før helgen sendte den kristne organisasjone ut et brev til alle dem som hadde sin tv-reklame før, under og etter programmet "De syv dødssyndene". Men Nyborg sier man ikke oppfordret til noen boikott.

– Vi har ikke oppfordret til noen boikott ettersom mange av annonsørene ikke var klar over at reklamen var plassert der. Vi har derimot oppfordret dem til å styre reklamer unna denne serien, og vil fortsette dialogen med annonsørene i ukene framover, sier han.

– Vi gir annonsørene en grundig begrunnelse for hvorfor vi gjør dette, og oppfordrer til debatt i ANFO og andre fora, hevder Nyborg.

Strømme viser til at Schaus program stort sett har fått gode kritikker, og til og med er omfavnet av liberale prester.

Les hele saken på Kampanje

Publisert: