Tysk delstat selger seg trolig ned i Volkswagen

Regjeringen i den tyske delstaten Niedersachsen vil trolig selge en del av sine aksjer i Volkswagen (VW). Ifølge nyhetsbyrået DPAs kilder dreier det seg om høyst en tidel av aksjeposten på 20 prosent.

Publisert:

Delstatsregjeringen drøftet spørsmålet om å selge seg ned som deleier av Europas største bilfabrikk på et budsjettmøte søndag. Noen beslutning ble imidlertid ikke tatt, sa talsmenn for det konservative regjeringspartiet CDU mandag.

I dag kan delstatsregjeringen takket være sitt eierskap av en femdel av aksjene avvise omstridte forslag på VWs generalforsamling.

- Denne viktige vetoretten vil delstaten miste hvis aksjeposten faller under 20 prosent, skriver forretningsavisen Handelsblatt.

Niedersachsens regjeringssjef David McAllister innledet i helgen drøftinger av hvordan delstatens økonomi skal styrkes. Han mener det er nødvendig med innsparinger på 1,3 milliarder euro eller vel ti milliarder kroner.

Uroen omkring eierskapet i Volkswagen har brutt ut samtidig som Tysklands bilindustri melder om klare tegn til oppgang. VW-talsmenn peker på høy etterspørsel etter selskapets biler i Vest-Europa og Kina så vel som både Nord- og Sør-Amerika.

Les også:

Klikk her for å følge E24 på Facebook

Les flere nyheter på E24

Publisert: