Youngman bekrefter Saab-bud på 2 mrd.

Det kinesiske selskapet Youngman bekrefter at det har lagt inn et foreløpig bud på rundt 2 milliarder kroner på Saabs konkursbo.

BEKREFTER BUD: Saab begjærte seg konkurs i desember i fjor.
Publisert:

– Vi legger inn et foreløpig bud. Etter hvert får vi diskutere nærmere akkurat hva vi kan kjøpe, sier Youngman-eier Pang Qingnian i et intervju med SVT.

– Det aller viktigste er at det er en svært sikker bil. Vi vil utvikle varemerket og teknikken og bygge en enda bedre bil, fortsetter han.

Saab-ledelsen forsøkte lenge å få kinesiske selskaper inn på eiersiden for å unngå konkurs. Dette viste seg imidlertid å være vanskelig siden den svenske bilprodusentens tidligere eier General Motors (GM) fortsatt sitter på rettighetene til Saab-teknologi.

Saab begjærte seg konkurs i desember i fjor.

«GM vil drepe Saab»

Det tyrkiske investeringsselskapet Brightwell Holdings trekker seg som budgiver på Saab Automobile, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Ifølge selskapets talsmann Zamier Ahmed hadde tyrkerne planer om å ta over hele Saab Automobile og å få majoriteten av de ansatte tilbake på jobb.

Det var også en del av planen at man skulle klare å produsere 200.000 biler innen to år

- Vi har lagt en plan på bordet for å få til at Saab skal overleve. GM har ikke bare vist seg å være uvillige til å samarbeide. Det er også min konklusjon at GM vil drepe Saab, sier talsmannen.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no