The Voice legges ned

Etter åtte år tas musikkanalen nå av TV-skjermen.

LEGGES NED: TV-kanalen The Voice ble lansert som norgesungdommens nye musikkanal i 2004. Her med programlederne Glenn Olstad og Mariann Bodøgaard, som begge gikk fra kanalen i 2008, da den norske avdelingen ble nedlagt.
Publisert: Publisert:

Ledelsen i TVNorge har bestemt seg for å legge ned TV-kanalen The Voice. Med det settes det punktum for musikk- og ungdomssatsingen, som så dagens lys på norske TV-skjermer i 2004.

- The Voice TV har i dag ikke tilstrekkelig gjennomslagskraft som tradisjonell TV-kanal, sier kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge.

Han skylder på «den velkjente generasjonskløften» når han forklarer hvorfor kanalen ikke har lyktes på TV.

- The Voice var skrudd mot den yngre, kresne seergruppen. Yngre ser mindre på TV og forholder seg til andre plattformer, noe vi tar konsekvensen av. Facebook-siden har for eksempel flere følgere enn TV-programmet har seere.

Ifølge Bergestuen gir ikke TVNorge musikksatsingen helt opp. The Voice skal få leve videre, men kun som nett-TV.

- På TV var det viktig å gjøre plass til andre tilbud som er viktigere, sier Bergestuen til E24.

Dette er ikke første gang The Voice har kuttet i produksjonen. I 2008 ble den norske avdelingen lagt ned fordi driften ble for dyr.

Lanserer ny voksenkanal med Vox

Samtidig som The Voice legges ned, lanserer TVNorge sin nye kanal Vox. Kanalen retter seg mot det TVNorge beskriver som et «voksent» publikum.

På programmet skal det være gamle klassikere, britiske serier, krim, talkshow, humor og filmer. Blant annet skal siste sesong av den amerikanske serien Mad Men kjøres på Vox.

- I tillegg ser vi et kommersielt behov for en TV-kanal der seerne er over 30 år. De over tredve år ser eksempelvis 30 prosent mer på TV enn de under tredve, sier Bergestuen.

Vil ikke spå

Bergestuen vil ikke si noe konkret om hvilke forventninger de har til seeroppslutningen.

- Med Max overgikk seertallene forventningene, men på bare ett år er det blitt mye vanskeligere å ta markedsandeler på TV. Vi er optimistiske, men setter ingen tall, sier han.

Vox går på lufta mandag 23. januar kl. 20.00.

Publisert: