Trygve Hegnar blir rikere på NRKs hurtigrutestunt

Verdien av Trygve Hegnars aksjer i Hurtigruten har økt med over 30 millioner kroner siden NRKs sending fra MS Nordnorge startet.

LYKKELIG KAPTEIN: Trygve Hegnar er styreleder og største aksjonær i Hurtigruten. Hegnar sier han selv følger med på sendingen fra MS Nordnorge

Publisert:,

NRKs maratondokumentar fra hurtigruteskipet MS Nordnorge gir selskapet medvind på børsen.

Mandag morgen stiger Hurtigruten-aksjen med over 6 prosent. Det er godt nytt for selskapets største eier – Trygve Hegnar – og de andre aksjonærene.

Hegnar eier i dag 118.723.289 aksjer i selskapet. Det tilsvarer en eierandel på 28,25 prosent. Mandagens opptur på børsen løfter verdien av Hegnars aksjer med over 33 millioner kroner.

Følger selv med

Trygve Hegnar ønsker ikke å kommentere hvilken verdi NRKs sending har for selskapet, men sier at han selv følger med på det som skjer på skjermen.

- Jeg ser mye på programmet, og gleder med over kystbefolkningens entusiasme for Hurtigruten og den vakre naturen. Jeg slutter meg til statsminister Jens Stoltenberg som sier at «dette er Norge på sitt beste», skriver Hegnar i en e-post til E24.

Suksess

Sendingen til NRK har allerede blitt en suksess for Hurtigruten. VG Nett skriver mandag morgen at trafikken på cruiseselskapets hjemmesider er tidoblet etter at sendingen til NRK startet.

Flere medieeksperter har prøvd å anslå verdien av sendingen, men ekspertene er enige om at distribusjonen sendingen får i utlandet blir avgjørende.

Les også: - NRKs Hurtigruten-stunt verdt flere titalls millioner

Stordalen med på turen

Trygve Hegnar er ikke den eneste profilerte aksjonæren i Hurtigruten. Onsdag forrige uke ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen hadde kjøpt aksjer i selskapet for 50 millioner kroner. Stordalen ble dermed sjette største eier i selskapet.

SEILTE INN PÅ EIERSIDEN: Petter Stordalen.

Aksjemarkedet reagerte positivt på meldingen om at Stordalen gikk om bord, og sendte aksjen opp 4,8 prosent.

Les også: Stordalen løfter Hurtigruten

Siden tirsdag – dagen før Stordalens investering ble kjent, og to dager før sendingen til NRK startet – er Hurtigruten-aksjen opp 13 prosent.

Det betyr at verdien av aksjene til Hegnar og Stordalen på under én uke har økt med henholdsvis 67,6 millioner kroner og 6,4 millioner kroner.

- Tenkte ikke på sendingen

Stordalen sier til E24 at NRKs sending ikke var med i vurderingen da han valgte å investere i selskapet.

- Jeg tror ikke det er noen som vil investere millioner av kroner i et selskap basert på hva som kan bli konsekvensene av en TV-sending. Vår analyse var kjedelig nok basert på tall.

Stordalen sammenligner sendingen med nasjonale øyeblikk som OL på Lillehammer og Norges seier over Brasil i VM 1998

- Dette er moderne nasjonsbygging på sitt beste. I en tid med høyt tempo og superintenst medietrykk har NRK laget en suksess med en sending som går i krabbegir. Dette er jo noe helt annet enn nakne kropper og reality-fjaset som vi får over alt ellers.

NRK2 størst

Ferske seertall fra NRK viser at sendingen i snitt har hatt 185.000 seere siden oppstarten torsdag kveld. Total har 2,6 millioner seere vært innom turen så langt.

Den mest sette delen av sendingen var da Hurtigruten lå til kai i Svolvær. Hele 500.000 seere fulgte besøket i Svolvær.

Seertoppen, målt i seere per minutt, ble nådd i Trollfjorden sent søndag kveld (klokken 22.47) med 592.000 seere.

NRK2 har gjennom helgen hatt en markedsandel på hele 35 prosent. Dermed ble kanalen den klart største i det norske TV-markedet. Forrige helg hadde NRK2 en markedsandel på 5 prosent.

NRK1, som var nest størst, fikk en markedsandel på 18 prosent.

Nå kan du gå om bord på E24 Meida på Twitter. Vi seiler online 365 dager i året.

Her kan du lese mer om