Wordfeud har gjort Håkon (28) til millionær

Håkon Bertheussen (28) utviklet Wordfeud alene på fritiden. Snart er mobil-appen hans lastet ned ti millioner ganger.

MILLIONÆR PÅ ORDET: Håkon Bertheussen gjør suksess med appen Wordfeud.
Publisert:

Daglig er det 30.000-40.000 nye som henger seg på det Scrabble-inspirerte spillet. Og med to millioner unike brukere per dag er Wordfeud god butikk. Bertheussen bekrefter at han nå tjener anslagsvis 60.000-70.000 kroner i døgnet på spillet. Dette både fra betalingsversjonen og reklame i gratisversjonen.

- Inntektene har ikke vært like høye hele tiden, men Wordfeud tok av allerede ved lanseringen 1. august i fjor. At det skulle bli så stort hadde jeg likevel ikke forestilt meg, sier han til VG.

iPad-versjon underveis

Etter tre måneder var hobbyen blitt til en heltidsjobb. Appen finnes både for Android og iPhone, og er den eneste Scrabble-varianten på nett som i motsetning til hovedkonkurrenten Words With Friends har norsk, svensk, dansk og nederlandsk ordliste. I tillegg finnes engelsk, spansk og fransk versjon.

- Jeg jobber stadig med å videreutvikle Wordfeud. Denne uken kommer en bedre ordliste på svensk, og det er en iPad-versjon underveis. Dessuten er en ny statistikkfunksjon, sier Bertheussen.

Kritiserer ordlisten

Kirsti Næss i Norsk Scrabbleforbund tror mye av suksessen skyldes at du har Wordfeud med deg over alt på mobilen, at du spiller mot andre mennesker, og at du kan bruke opptil 72 timer på hvert trekk.

- Dermed kan du utnytte tiden i ledige stunder. Et av medlemmene våre arrangerer egne Wordfeud-turneringer, sier Næss.

Hun mener spillets svakhet er den norske ordlisten.

- Det er en del forkortelser og gradbøyninger av adjektiv som ikke skulle vært tillatt. Men det finnes ingen optimal norsk ordliste i nettutgave enda. Opphavsmannen har bevisst gjort endringer i Wordfeud for å skille spillet fra det originale Scrabble, som også finnes som app.

Selv om han regner med å omsette for seks-syv millioner kroner i år, har Bertheussen et nøkternt forhold til pengene som renner inn.

- Det blir hverken ny bil eller nytt hus - enda.

Publisert:
Gå til e24.no