København truer med å kaste ut el-sparkesykler - til våren inntar de Oslo

Myndighetene i den danske hovedstaden har stilt el-sparkesykkelselskapet Voi et ultimatum. Til våren kommer selskapet til Oslo.

Foto: Voi
  • Hans M. Jordheim
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Bare to måneder etter at svenske Voi begynte å tilby sine el-sparkesykler i den danske hovedstaden, sier myndighetene stopp. Det kreves at sykler og elektriske sparkesykler, som uten tillatelse leies ut fra offentlig areal, fjernes.

Det skriver København kommune i en pressemelding.

– For å komme den ulovlige utleien til livs har København i dag sendt et varsel om påbud til selskapene Tier og Voi, som leier ut elektroniske sparkesykler, samt sykkeldelingsselskapet Donkey Republic, heter det.

København skriver at de nå vil stille krav om at selskapene fjerner disse fra kommunens arealer, hvor de opptar plass både på fortau og i sykkelstativer.

Foto: Paul Kleiven NTB scanpix

– Samtidig skal selskapene sikre at kjøretøyene i fremtiden kun leies ut og leveres til og fra steder hvor man har tillatelse.

Kommer til Oslo

Voi er blant selskapene som kommer til å lansere i Oslo til våren.

– Vi har ingen bestemt dato for utrulling, men det er snakk om tidlig vår. Vi venter på at snøen smelter, sa Eric André, Norden-sjef i Voi til E24 i februar.

Selskapet har tatt Sverige med storm og har siden de startet opp sommeren 2018 klart å få 100.000 brukere, og har allerede lansert i Danmark, Spania, Frankrike og Portugal.

Scooterne har en maksfart på 20 kilometer i timen, låses opp med en app, og kan parkeres hvor som helst i sentrum.

Også selskapet Urban Sharing, som står bak bysykkelsystemet i norske storbyer og Edinburgh, opp med et pilotprosjekt hvor 400 elektriske sparkesykler skal plasseres ut på Fornebu.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Sykkel

Flere artikler

  1. Duket for sparkesykkelkrig i vår: Hundrevis av elektriske sparkesykler inntar Norge

  2. Millionmilepæl for Voi: Nå hevder de og konkurrenten Tier at selskapene er lønnsomme i Oslo

  3. Investor verdsetter Voi til nesten én milliard

  4. BMW vil selge el-sparkesykler til 7.700 kroner

  5. Byrådet i Oslo ber om nattestengte sparkesykler