Kraftig fall for kryptovalutaene: 765 milliarder forduftet på ett døgn

Bitcoin har falt over 11.500 dollar fra toppen, og er nå under 8.500 dollar for første gang siden november. De siste 24 timene har vært et mareritt for de fleste kryptovalutaer.

FALL: Bitcoinverdien er nå på sitt laveste siden slutten av november.
Publisert:

Ved 10.30-tiden fredag handles en bitcoin for 8.280 dollar, ned 15,6 prosent det siste døgnet.

Så lav har ikke kryptovalutakursen vært siden 25. november.

De siste 24 timene har markedsverdien på kryptovalutaer Coinmarketcaps oversikt falt med 100 milliarder dollar, tilsvarende 765 milliarder kroner.

Den totale verdien av kryptovaluta i sirkulasjon er nå 390 milliarder dollar, i underkant av 3.000 milliarder kroner.

I tillegg til det kraftige fallet i bitcoin, har også Ethereums ether falt over 20 prosent. Ripple XPR er ned nesten 32 prosent det siste døgnet.

Reguleringsbølge

I januar falt bitcoinprisen 30 prosent. Det betyr at rundt 44 milliarder dollar – eller over 340 milliarder kroner – av markedsverdien er barbert på én måned, skriver Bloomberg.

Fallet har satt fart i takt med at flere og flere land vurderer reguleringer av kryptovalutaer. Sør-Korea vurderer å forby kryptobørser. Myndighetene i Sør-Korea avviste onsdag dette, ifølge Reuters. Likevel synes det å ha hatt en ganske stor negativ effekt på folks tillit til fortsatt vekst.

Facebook har lagt ned forbud mot reklame om kryptovalutaer, mens Google har strammet inn på det samme.

På toppen av det hele ble en krypto-børs i Japan hacket og ranet for 530 millioner dollar i kryptovaluta sist uke – noe som legger stein til byrden for dem som tviler på om kryptovaluta er en god investering eller ikke.

Les også

Kryptoutvinning gir grafikkortkrise: – Galskapen må ta slutt

Halvert på halvannen måned

På bare halvannen måned er bitcoin godt over halvert siden toppen. Søndag 17. desember traff bitcoin for første og foreløpig siste gang 20.000 dollar, etter et voldsomt rally i dagene i forkant.

Etterpå har det bare gått nedover.

Allerede 1. januar var bitcoinkursen nede i 14.000 dollar, senere hentet den seg noe inn før fallet igjen har gjort seg gjeldende den siste uken.

Torsdag ble det kjent at omkring 200.000 nordmenn eier bitcoin.

Apples gründer Steve Wozniak sa nylig på et event i Stockholm at han hadde solgt alt han eide av bitcoin – fordi han var lei av å følge den volatile kursen.

Publisert:

Her kan du lese mer om