Finanstilsynet i Storbritannia langer ut mot Kim Kardashian

Lederen av tilsynet advarer kunder mot å bli lurt inn i «kryptoboblen i en villfarelse om raske penger».

Kim Kardashian spurte sine 250 millioner følgere om de var interesserte i krypto i en betalt instagramstory.
Publisert:

Tidligere i år skal Kim Kardashian ha lagt ut en Instagramstory hvor hun reklamerte for etherium max til sine 250 millioner følgere, ifølge BBC og Bloomberg.

Storyen er tagget med reklame, og nå reagerer det britiske finanstilsynet.

– Da hun nylig ble betalt for å spørre sine 250 millioner instagramfølgere om å spekulere i digitalvaluta ved å «bli med i Etherium Max samfunnet» kan det ha vært den finansielle promoteringen med det største publikumet i historien, sa leder for Storbritannias finanstilsyn, Charles Randell, i en tale mandag, skriver Bloomberg.

Les også

Finflenseren Kristian (31) hjelper folk på Instagram: – Mange har store økonomiske problemer

Advarer mot å bli lurt

Kunder risikerer å bli lurt inn i «kryptoboblen i en villfarelse om raske penger» av høyprofilerte influensere som Kim Kardashian, advarte han, ifølge nyhetsbyrået.

Randell beskrev ifølge BBC Ethereum maks som «en spekulativ digital valuta laget en måned i forveien av ukjente utviklere».

– Jeg kan ikke si hvorvidt denne aktuelle valutaen er en svindel, sa han ifølge kanalen.

– Men sosiale medier-stjerner er rutinemessig betalt av svindlere for å hjelpe de pumpe og dumpe nye valutaer på bakgrunn av ren spekulasjon. Noen influensere promoterer mynter som viser seg ikke å eksistere i det hele tatt, la han til.

Hverken Ethereum Max eller Kardashian har besvart kanalens henvendelser.

Les også

Kristian (28) lot seg rive med av finflenseren: – Fristet med rask profitt

– Vil muligens ikke ende bra

Ifølge Bloomberg så mente Randall at de som velger å investere i krypto bør være forberedt på å tape alle pengene de investerer.

– Disse valutaene har kun eksistert i noen få år, så vi har ikke sett hva som skjer gjennom en full finansiell syklus, sa han.

– Vi vet ikke når eller hvordan denne historien vil avsluttes, men som med all annen spekulasjon vil det muligens ikke ende bra, la han til ifølge nyhetsbyrået.

Tilsynet ba også plattformer som Facebook, Microsoft, Twitter og TikTok slutte seg til Google og forplikte seg til å ikke promotere reklame for finansielle produkter med mindre de er godkjente av myndighetene, ifølge Bloomberg.

Her til lands har Høyres Peter Frølich tidligere varslet mulig regulering av finfluensere, og at han vil gå gjennom regelverket for å tette hull og gråsoner i regelverket.

Publisert:
Gå til e24.no