Google-ansatte protesterer mot vaksinekrav

Flere hundre Google-ansatte har signert et manifest som motsetter seg Googles utvidede vaksinekrav.

  • Ada Lea
Publisert: Publisert:

Biden-administrasjonen har beordret amerikanske selskaper med 100 eller flere ansatte til å sikre at deres ansatte er fullstendig vaksinert eller regelmessig testet for Covid-19 innen 4. januar.

Som svar har Google bedt sine mer enn 150 000 ansatte om å laste opp vaksinasjonsstatusen sin til deres interne systemer innen 3. desember, enten de planlegger å jobbe fra kontoret eller ikke. Det viser interne dokumenter CNBC har fått tilgang til.

Tek-giganten har også sagt at alle ansatte som jobber direkte eller indirekte med offentlige kontrakter må vaksineres - selv om de jobber hjemmefra.

Kravene har vekket misnøye blant de ansatte, og har ført til at et manifest har begynt å sirkulere internt. Manifestet, som er signert av minst 600 Google-ansatte, ber bedriftsledere om å trekke tilbake vaksinemandatet og opprette et nytt som er «inkluderende for alle Googlere».

Det oppfordrer også ansatte til å «motsette seg kravet av prinsipp» og ber ansatte om å ikke la beskjeden fra Google endre beslutningen deres hvis de allerede har valgt å ikke ta covid-vaksinen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Google

Flere artikler

  1. United Airlines forbereder oppsigelser av uvaksinerte ansatte

  2. Fire millioner statsansatte i USA må vaksineres

  3. Får heller sparken enn å ta vaksine

  4. Oljearbeidere får beholde jobben selv om de ikke vaksinerer seg

  5. Betalt innhold

    Aker BP innfører krav om koronabeskyttelse for å reise offshore