Bipper-gründer: - De har stjålet min baby

Bipper-gründer Silje Vallestad (33) vurderer å saksøke verdens nest største mobiloperatør.

VURDERER SØKSMÅL: Det er ingen liten motstander Bipper-gründer Silje Vallestad vurderer å skaffe seg. Hun mener giganten Vodafone har stjålet hennes ide.
Publisert:

- De har stjålet min baby, sier Silje Vallestad som står bak selskapet Bipper Communication - et selskap med mobile løsninger til foreldre som vil styre barnas mobilbruk.

I fjor var Silje Vallestad i en rekke samtaler med mobilgiganten Vodafone, og tanken var at operatøren skulle sørge for internasjonalt salg av hennes mobilløsninger.

Vallestad ga Vodafone innsikt i både konsept og tekniske løsninger, og i mai 2011 var 33-åringen i London for avsluttende samtaler med ledere i selskapet. Men så ble det stille.

Kopi

- Så ser man plutselig at de i desember lanserer et tilsvarende foreldrekontrollkonsept. Det er en tilnærmet kopi med kun små ulikheter, så det må ha blitt utviklet parallelt mens de snakket med oss, sier Silje Vallestad.

LES OGSÅ: Silje er Vestlandets største ledertalent

BipperKids er Vallestads applikasjon som sørger for at foreldre kan følge med på og kontrollere barnas mobilbruk. Vodafone har kalt løsningen «Vodafone Guardian», og Android-appen har de samme funksjonene.

- BipperKids som Android app var på dette tidspunktet ikke lansert, og Vodafone var den eneste operatøren i verden som hadde tilgang på denne løsningen, sier Vallestad som reagerte med vantro da hun ble gjort oppmerksom på Vodafones system.

Fikk sjokk

- Først fikk jeg sjokk. Man tror jo ikke at det skal skje, spesielt når man har en så tett dialog. De fikk tilgang på mye informasjon, sier Vallestad.

Bipper og Vodafone hadde en konfidensialitetsavtale - en såkalt NDA-avtale - da samtalene startet. Vallestad mener Vodafone har brutt avtalen, og advokatfirmaet Schjødt har nå sendt et brev til Vodafone hvor de ber om en forklaring.

- Våre advokater mener vi har en sterk sak. Men vi får se på svaret fra Vodafone, og så får vi vurdere hva vi gjør videre. Det er også økonomiske vurderinger vi må gjøre ved å gå til sak mot Vodafone. Det er David mot

Goliat de luxe, sier gründeren.

- Vi er ikke kjent med saken og vi har ingen kommentar nå, sier Vodafone-talsperson Vanessa Curran til VG.

Utviklingssjef Hermant Madan i Vodafone har ikke respondert på VGs henvendelser i saken.'

Publisert:
Gå til e24.no