Twitter-aksjen stupte etter laber oppkjøpsinteresse

Twitter-aksjen falt nesten tolv prosent mandag som følge av ytterligere meldinger om at flere mulige oppkjøpere har mistet interessen.

300 MILLIONER BRUKERE: Flere eksperter ser på et Twitter-oppkjøp som svært attraktivt for mange aktører, som kan vokse på Twitters massive brukerbase.

Foto: Dado Ruvic Reuters
  • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

23. september steg Twitter-aksjen over 20 prosent etter rykter om at Google, Disney, Salesforce, Apple og Microsoft skulle være interessert i å kjøpe mikrobloggnettstedet.

Det tok ikke lang tid før optimismen ble satt på prøve.

Forrige uke falt aksjen over 19 prosent som følge av at hverken Google, Apple eller Disney vil komme med formelle bud på Twitter, skriver Business Insider.

Nå ser det ut til at heller ikke Salesforce ser på Twitter som en oppkjøpskandidat lenger, ifølge Bloomberg.

Mandag endte Twitter-aksjen ned 11,54 prosent. Rett før meldingene om at hverken Google, Apple eller Disney ville kjøpe Twitter, var markedsverdien av Twitter 17,7 milliarder dollar.

Da Wall Street stengte mandag, var markedsverdien av Twitter 12,3 milliarder dollar. Det har altså blitt skrellet 5,38 milliarder dollar av selskapets verdi siden oppkjøpsryktene begynte å bli avkreftet.

Salesforce-aksjen fikk et skarpt fall da ryktene om Twitter-oppkjøp ble kjent, som følge av at investorer satte spørsmålstegn ved hvorfor Salesforce var interesserte i utgangspunktet. Mandag endte aksjen opp 5,91 prosent.

Ønsker ikke selge

Les også

Bloomberg: Disney jobber med Twitter-bud

Ifølge Bloomberg ønsker imidlertid ikke Twitter-sjef Jack Dorsey å selge Twitter. Det ser altså ut til at et oppkjøp blir stadig mindre sannsynlig.

Spekulasjoner om at Twitter er moden for salg har gått lenge. Bakgrunnen er flere kvartaler med stagnering i veksten og en aksje som har falt tungt det siste året.

Hittil i år er Twitter-aksjen ned 27 prosent.

Tapte Linkedin-budkrig

Microsofts oppkjøp av LinkedIn i juni, sparket i gang hypotesene om hvem som kan være interessert i å kjøpe Twitter. Salesforce tapte budkrigen over LinkedIn, og har derfor blitt sett på som en mulig kandidat, i tillegg til Google.

– På lang sikt er det vanskelig å se for seg Twitter som et frittstående selskap. Vi vedder nå på at det vil bli et oppkjøp innen året er omme, sa Peter Garnry ved Saxo Bank da til Marketwatch.

Garnry tror det handler om at Google er interessert i Twitters 300 millioner brukere for å skaffe seg et solid fotfeste innen sosiale medier, etter at selskapet mislyktes med sitt forsøk på å ta igjen Facebook med sitt Google Pluss.

Grafen viser utviklignen i Twitter-aksjen de siste fem dagene.

Foto: Infront

Grafen viser utviklignen i Twitter-aksjen gjennom de siste tre årene.

Foto: Infront
Les også

Bloomberg: Disney jobber med Twitter-bud

Les også

Twitter stiger kraftig på oppkjøpsspekulasjoner

Les også

Twitter-storm etter mystisk hveselyd på iPhone 7

Her kan du lese mer om

  1. Twitter
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Twitter stiger kraftig på oppkjøpsspekulasjoner

  2. Bloomberg: Disney jobber med Twitter-bud

  3. Derfor droppet Disney Twitter

  4. Annonsørinnhold

  5. Frykter Twitter-kollaps: – Twitter er ferdig

  6. Nå er «Fangman» like store som Frankrike og Storbritannia