Doblet seg på 19 dager: Nå er bitcoin verdt over 20.000 dollar

Søndag passerte bitcoin 20.000 dollar stykket for første gang, bare 19 dager etter den første gang passerte 10.000 dollar. 

20.000 DOLLAR: En ny milepæl er nådd for kryptovalutaen bitcoin.
Publisert:

Den kraftige veksten for kryptovalutaen fortsetter. Søndag på slaget 13.00 passerte prisen for en bitcoin over 20.000 dollar for aller første gang. Det siste døgnet har kryptovalutaen steget over 10,48 prosent, viser tall fra Coinmarketcap.

Milepælen nås 19 dager etter den første gang gikk over 10.000 dollar. Dermed har valutaens verdi doblet seg siden 28. november.

Et kvarter etter den milepælen ble nådd fortsetter oppgangen for den digitale valutaen som nå koster 20.052 dollar. Dermed koster en bitcoin omregnet nå 168.000 norske kroner.

minE24 er Norges eneste app med komplett kursliste over de 100 mest populære kryptovalutaene.

Lurer du på hvor mye bitcoin er verdt nå? Last ned appen i App Store eller Google Play, og hold deg oppdatert!

Kursen har siden gått litt ned, og befinner seg mandag formiddag rundt 19.000 dollar.

Mener det finnes stor oppside

Torbjørn Bull Jenssen, bitcoin-ekspert og analytiker i Menon Economics sier det er vanskelig å forutse hvor bitcoin skal videre på kort sikt etter den siste tidens voldsomme oppgang.

SER OPPSIDE: Torbjørn Bull Jensen, analytiker i Menon Economics mener det fortsatt er betydelig oppside for bitcoin på lang sikt.

– På den ene siden ville det ikke vært overraskende med en betydelig korreksjon etter oppgangen vi har sett den siste tiden, forklarer Bull Jenssen og fortsetter;

– Det er på den andre siden et vanvittig momentum for Bitcoin for tiden og det kommer stadig inn millioner av nye personer som skaffer seg sine første Bitcoin, sier Bull Jenssen.

Han mener det fortsatt er enorm potensiell oppside for prisen på lang sikt.

– Ser man på tradingen i Bitcoin gjøres omkring 50 prosent i asiatiske valutaer. I november var denne andelen 75 prosent, men den siste måneden har andelen handler i USA økt kraftig. Dette er tall som indikerer bidraget fra Asia, men man kan jo handle med andre valutaer enn den lokale så noe av dollar-handelen kan for eksempel være fra Asia, sier analytikeren.

Skeptiske sentralbanker

I forbindelse med rentemøte i Norges Bank torsdag kommenterte sentralbanksjef Øystein Olsen kryptovalutaen.

– Det er vanskelig å se på bitcoin som en ny valuta. Det brukes som betalingsmiddel, men det er noen store spørsmål knyttet til om dette på noen som helst måte kan overta, sa han til Dagens Næringsliv.

Avtroppende sentralbanksjef i Federal Reserve Janet Yellen, var svært skeptisk til kryptovaluta da hun kommenterte det tidligere denne uken.

Les også

Uhøytidelig SEB-undersøkelse: Årets julegave er dollarsedler og bitcoin

– Bitcoin spiller en veldig liten rolle i betalingssystemet. Det er ikke en stabil kilde for verdi og den utgjør ikke et tvunget betalingsmiddel, sa Yellen på pressekonferansen etter rentemøte i banken onsdag, ifølge CNBC.

Yellen understreket samtidig at Fed vil ta del av noen regulering i bitcoin, annet enn å sørge for at bankene er oppmerksomme og håndterer transaksjoner slik at man har kontroll på eventuell hvitvasking av penger. Hun lettet også på sløret for Feds planer omkring kryptovaluta.

– Dette er ikke noe Federal Reserve seriøst vurderer nå, sa hun.

Ellevilt år

Det elleville året for bitcoin virker ikke å ha noen grenser. Etter kryptovalutaen gikk inn i året med en verdi på 963,66 dollar viser historiske data fra Coinmarketcap. 'Deretter har veksten bare fortsatt.

Første milepæl for året ble passert 19. mai hvor valutaen passerte 2.000 dollar. Først 5. august nådde den 3.000 dollar. Etter den først traff 4.000 dollar 13. august fikk kryptovalutaen seg en liten knekk. Deretter 12. oktober startet et rally av en annen verden da den traff 5.000 dollar for første gang.

Månedene etter har den altså blitt 15.000 mer verdt. Hvorav den siste milepælen på 15.000 dollar ble passert så sent som 7. desember.

Tidligere denne uken ble det klart at bitcoin var en av tingene nordmenn har søkt mest på hos Google i 2017.

Publisert:

Her kan du lese mer om