Ice advarer 10.000 kunder om brannfarlig bredbåndsruter

Mobilselskapet Ice ber kunder som har bredbåndsrouteren W1 om å ta ut batteriet på grunn av brannfare. Selskapet sier det ikke er registrert noen branntilløp ennå.

TA UT BATTERIET PÅ RUTEREN TIL HØYRE: A1-ruteren til venstre i bildet er ikke rammet av brannadvarselen fra Ice. Hvis du eier ruteren til høyre, som er merket W1, bør du derimot ta ut batteriet umiddelbart.

Foto: Ice.net
  • Marius Lorentzen
Publisert:

- Vi beklager ulempen det vil medføre, men vi setter alltid sikkerheten først, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net.

Selskapet opplyser i en pressemelding at de mandag har kontaktet 8.000 privatkunder og 2.000 bedriftskunder som har W1-ruteren, og bedt dem ta ut batteriet umiddelbart.

«Selskapet har oppdaget at enkelte batterier som brukes i W1-smartroutere kan ha en defekt (...) Dersom man har et defekt batteri som ikke fjernes, kan det i ytterste konsekvens resultere i et branntilløp. Det er viktig å understreke at ice.net ikke har registrert tilfeller av branntilløp på grunn av defekte batterier, men selskapet ber likevel alle kunder fjerne batteriet som et føre-var tiltak», skriver selskapet.

Kunder som er avhengig av å bruke batteri i routeren blir bedt om kontakte ice.net via e-postadressen W1@ice.net eller på telefon 69 01 60 30.

Ice sin ruter av typen A1 og Mini-ruter er laget av en annen produsent og er ikke berørt.

«Ice.net oppfordrer kunder som fjerner router-batteriet til å levere det til en kommunal gjenbruksstasjon, og gjøre gjenbruksstasjonen oppmerksom på at batteriet kan ha en defekt», avslutter selskapet i meldingen.

Les også

Ice utsetter børsnoteringen

Les også

Teknisk krøll hos Ice

Les også

Kjøper seg 40.000 kunder til

Her kan du lese mer om

  1. Ice
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tesla øker batterikapasiteten under evakueringen

  2. Betalt innhold

    Slik skal tre millioner elbilbatterier få nytt liv

  3. Tesla-prosjekt i California: Erstatter gasskraft med batterier

  4. Annonsørinnhold

  5. Lamborghini kan bli først i verden med elbil uten batterier

  6. St1-selskap med vindkraft-investering: Bygger Nordens største batteri