Musikk-salget på iTunes faller

Etter hvert som billig musikk har blitt lettere tilgjengelig på internett har iTunes-salget falt. Kilder forteller at Apple snart vil integrere en strømmetjeneste inn i musikkbutikken.

SAMARBEID: Her er Apple-sjef Tim Cook med Bono og resten av bandet U2 da det ble kjent at Apple og U2 inngikk et iTunes-samarbeid.

Marcio Jose Sanchez
  • Sigrid Moe
Publisert:,

De siste årene har tilgangen på strømming av musikk blitt forenklet. Mot at du hører på reklame eller betaler en relativt lav sum i måneden, kan høre på mye musikk.

Apple-gründer Steve Jobs har tidligere uttalt at fremtiden for musikkstrømming var usikker, fordi at folk ønsker å eie musikk, ikke leie.

Nå kan det se ut som han har tatt feil.

Les også

Apple økte overskuddet med 6,5 milliarder kroner

Falt i fjor

Musikksalget hos iTunes har falt med mellom 13 og 14 prosent hittil i år, ifølge personer som kjenner til saken, skriver Wall Street Journal.

Fallet begynte i 2013, da den globale inntekten fra nedlastet musikk falt med 2,1 prosent, ifølge International Federation of the Phonographic Industry.

Apple har allerede bekreftet at de vil gjøre en endring i musikk-tjenestene de driver.

Helt siden Apple bekreftet oppkjøpet av Beats Electronics, som har en strømmetjeneste, i mai har det jevnlig blitt skrevet kommentarer og artikler der journalister og teknologi-eksperter har lurt på hva Apple ville gjøre med strømmetjenesten.

Fornye

I september fortalte Apple at de ikke ville legge ned Beats Music, men sa at de skulle fornøye tjenesten. Kilder mener at en lansering trolig vil skje i februar.

– Apple bygger om Beats Music og planlegger å gjøre det til en del av iTunes, forteller en kilde til Wall Street Journal.

Dette kan bety negative endringer for dem som allerede opererer i en trang musikk bransje.

I dag får de som står bak musikken mer for låter og album som blir betalt og lastet ned i iTunes, enn det de får for avspillinger i Spotify.

Les også

- Sim-kortet vil snart dø

Musikk-ansatte

Artister mottar gjennomsnittlig 0,035 kroner per spilte sang på Spotify, noe som har fått flere artister til å gjøre opprør mot strømmetjenesten.

Det er ikke klart hvordan Apple vil løse dette, men de har i det minste to mektige representanter fra musikkbransjen i selskapet.

Da Apple kjøpte Beats Electronics fikk de også produsent, rapper og entreprenør Dr. Dre og bransje-bakmann Jimmy Iovine over i Apple-skuta.

Les også:

Black Eyed Peas-stjerne utfordrer IT-giganteneHan fikk tommelen opp fra MastercardStort fall i salget av smarttelefonerDette landet har flest mobilbetalingsbrukere i verdenAmazon kuttet prisen fra 1.300 til 6,5 kroner

Her kan du lese mer om

  1. Apple
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Taylor Swift boikotter Spotify

  2. – Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

  3. Sony: – I kveld kommer Apple Music

  4. Annonsørinnhold

  5. Skal Apple relansere streamingtjeneste i februar?

  6. Strømmetjenester har nesten «drept» piratmarkedet i Norge