Musikk-salget på iTunes faller

Etter hvert som billig musikk har blitt lettere tilgjengelig på internett har iTunes-salget falt. Kilder forteller at Apple snart vil integrere en strømmetjeneste inn i musikkbutikken.

SAMARBEID: Her er Apple-sjef Tim Cook med Bono og resten av bandet U2 da det ble kjent at Apple og U2 inngikk et iTunes-samarbeid.

Marcio Jose Sanchez
  • Sigrid Moe
Publisert:

De siste årene har tilgangen på strømming av musikk blitt forenklet. Mot at du hører på reklame eller betaler en relativt lav sum i måneden, kan høre på mye musikk.

Apple-gründer Steve Jobs har tidligere uttalt at fremtiden for musikkstrømming var usikker, fordi at folk ønsker å eie musikk, ikke leie.

Nå kan det se ut som han har tatt feil.

Les også

Apple økte overskuddet med 6,5 milliarder kroner

Falt i fjor

Musikksalget hos iTunes har falt med mellom 13 og 14 prosent hittil i år, ifølge personer som kjenner til saken, skriver Wall Street Journal.

Fallet begynte i 2013, da den globale inntekten fra nedlastet musikk falt med 2,1 prosent, ifølge International Federation of the Phonographic Industry.

Apple har allerede bekreftet at de vil gjøre en endring i musikk-tjenestene de driver.

Helt siden Apple bekreftet oppkjøpet av Beats Electronics, som har en strømmetjeneste, i mai har det jevnlig blitt skrevet kommentarer og artikler der journalister og teknologi-eksperter har lurt på hva Apple ville gjøre med strømmetjenesten.

Fornye

I september fortalte Apple at de ikke ville legge ned Beats Music, men sa at de skulle fornøye tjenesten. Kilder mener at en lansering trolig vil skje i februar.

– Apple bygger om Beats Music og planlegger å gjøre det til en del av iTunes, forteller en kilde til Wall Street Journal.

Dette kan bety negative endringer for dem som allerede opererer i en trang musikk bransje.

I dag får de som står bak musikken mer for låter og album som blir betalt og lastet ned i iTunes, enn det de får for avspillinger i Spotify.

Les også

- Sim-kortet vil snart dø

Musikk-ansatte

Artister mottar gjennomsnittlig 0,035 kroner per spilte sang på Spotify, noe som har fått flere artister til å gjøre opprør mot strømmetjenesten.

Det er ikke klart hvordan Apple vil løse dette, men de har i det minste to mektige representanter fra musikkbransjen i selskapet.

Da Apple kjøpte Beats Electronics fikk de også produsent, rapper og entreprenør Dr. Dre og bransje-bakmann Jimmy Iovine over i Apple-skuta.

Les også:

Black Eyed Peas-stjerne utfordrer IT-giganteneHan fikk tommelen opp fra MastercardStort fall i salget av smarttelefonerDette landet har flest mobilbetalingsbrukere i verdenAmazon kuttet prisen fra 1.300 til 6,5 kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. Taylor Swift boikotter Spotify

  2. – Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

  3. Skal Apple relansere streamingtjeneste i februar?

  4. Annonsørinnhold

  5. Sony: – I kveld kommer Apple Music

  6. Strømmetjenester har nesten «drept» piratmarkedet i Norge