Lund Svindal med på norsk tekno-satsing: Skal erobre skibakkene med ny app

Gründerteam har fått Aksel Lund Svindal med på laget.

INVESTERER: Alpinist Aksel Lund Svindal har gått inn på investorsiden i appen Skioo. Han mener appen løser utfordringer for både skikjørere og skianlegg.

Jon Olav Nesvold
 • Ingvild Sagmoen
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

– Skikjørere leter etter enkle og gode løsninger for å slippe lang kø - og vil heller tilbringe mer tid i sine rette element, sier Super G-vinneren fra 2010-OL i Vancouver.

Han er blant flere investorer som har gått inn i utviklerfirmaet Norselabs siste satsning - en app som ble født som følge av gründernes frustrasjon av å stå i heiskø under skiturer i de sveitsiske alper.

Silicon Valley

Da nordmannen Yngve Tvedt og sveitseren Gregory Barbazat traff hverandre på en konferanse i 2012, oppdaget de nemlig at de delte den samme skiinteressen - men også den samme irritasjonen. De kunne stå i kø i en time, bare for å kjøpe heiskort.

De bestemte de seg for å gjøre noe med det, og etablerte appen Skioo.

– Når man bor i Sveits som nordmann, er det å stå på ski i de fantastiske anleggene som er der, noe man gleder seg stort til, sier Tvedt, som nylig tok med seg familien og flyttet fra Sveits til Silicon Valley.

– Men med en familie på fire som skal organiseres med utstyr og heiskort og så videre, så er det mye som skal gjøres før man faktisk kommer seg opp i bakken.

Ideen bak Skioo-appen er at den kobler et vanlig heiskort, som mange har liggende hjemme, med et kredittkort.

Når det er gjort kan man kjøre i vei på ski så mye man vil i de anleggene som appen har en avtale med. Når man er ferdig å stå på ski, blir man trukket riktig beløp etter forbruk - avhengig av hvor mange dager det er snakk om og hvilke soner man kjører i.

Les også

Wordfeud-gründeren har tjent 58 mill. på tre år

(saken fortsetter under bildet.)

MED PÅ LAGET: Aksel Lund Svindal, som på bildet kjører utfor i Beaver Creek.

Alexis Boichard/agence Zoom/Naturlig retning

Nå har snøballen begynt å rulle for Skioo. Nylig landet de en fundingrunde på 1,5 millioner amerikanske dollar - vel 13 millioner norske kroner.

Investorene er både norske, sveitsiske og østerikske. En av dem som har gått inn med penger i satsningen er vår stjerneapinist Aksel Lund Svindal.

Han mener Skioo representerer en naturlig retning i salg av skipass.

– Produktet og visjonen er superbra. Det vil gi en bedre og mer lønnsom brukeropplevelse for de som kjører på ski, og det sparer ressurser for alpinanleggene, sier Lund Svindal til E24.

– Det gir også anleggene verdifulle data og kunnskap om kundene, sier han.

Alpinkongen forteller at han hjelper til med utviklingen av appen så mye han kan, der han føler han kan bidra, blant annet kontakter i skiverden.

Les også

Lund Svindal gir drahjelp til app-satsing

Tvedt forteller at han har jobbet med Lund Svindal på daglig basis siden januar, både med Skioo og med andre prosjekt.

– Aksel har en genuin interesse for alt han engasjerer seg i, og bringer en vinnerkultur og arbeidsmetodikk inn i alle prosjekter som er veldig smittende, sier han.

Satser på Alpene først

Tvedt forteller hvordan skisenterne kan dra nytte av Skioo:

– Platformen gir ski-resortene tilgang til en «Analytics platform», der de hver dag får en detaljert oversikt over sine kunder, har mulighet til å administrere kampanjer, og sende ut annen nyttig informasjon til Skioo-brukerne, forteller han.

– I tillegg gir vi partnere som SBB (det sveitsiske NSB) mulighet til å koble deres tjenester sammen med et heiskort, legger han til.

I Silicon Valley jobber Tvedt med planlegging av neste finansieringsrunde for Skioo mot det amerikanske investormiljøet, og med å utvikle Skioo for det amerikanske markedet.

For skisesongen som nærmer seg, planlegger app-gründerne å ha full dekning i Sveits. De vil også kjøre piloter i de andre landene i Alpene, og i Norge.

– Vi er i samtaler med flere interessert norske skisentre, og håper vi rekker å sette dem opp før snøen kommer. Før neste sesong (2016/17) er målet full dekning i de største skisenterene i Europa. Med en svakere krone, tror vi Skioo kan hjelpe norske skisenter med å tiltrekke seg skikjørere fra Mellom-Europa og UK, sier Tvedt.

E24 har kontaktet Skistar, som er ansvarlig for skipass i både Hemsedal og Trysil. De opplyser at de ikke kan kommentere om applikasjonen er aktuell for dem før de har satt seg inn i saken.

Les også

Nå kommer appen som fjerner ølkø og bartender

Les også

Vil bli like store som Snapchat

Les også

Nå kan du tekste psykologen

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ellevill børsuke for Aksel Lund Svindal: Slik gikk han fra alpiness til suksessinvestor

 2. Aksel Lund Svindals prislapp på sitt nye eierselskap: 133 millioner kroner

 3. Betalt innhold

  Aksel Lund Svindal om investeringer, risiko og gründerskap

 4. Annonsørinnhold

 5. Aksel Lund Svindal tapte 16 millioner etter klesflopp

 6. Disse er blitt søkkrike på forbrukslån