Pirater vil kjøpe verdens minste land

Verdens minste land er til salgs, og Pirate Bay er klar til å gjøre et kupp.

Publisert:

Pirate Bay samler nå inn penger for å kjøpe det selvutnevnte plattform-landet Sealand. Det koster 13 milliarder og har ikke tilgang til internett.

Les også: Verdens minste land til salgs.

Det svenske politiet raidet i fjor kontorene til Pirate Bay, og siden denne episoden har fildelingspiratene lett etter nye steder å bedrive sin virksomhet – utenfor Sveriges grenser.

Les flere it-nyheter på IDG.

Andre forsøk

- Vi har tidligere hatt planer om å utrope et eget land. Pirate Bay har to millioner unike besøkende hver dag, og med hjelp fra disse burde man kunne få til noe, sier Tobias Andersson, talsmann for Piratbyrån til IDG.se.

I sommer ville Pirate Bay legge inn bredbånd i Ladonien, et lite område i nord-vestre Skåne. Ladonioen er av kunstneren Lars Vilks utropet som en ”selvstendig stat” og har blant annet egne frimerker.

Fra andre verdenskrig

Plattformen Sealand er 550 kvadratmeter stor og befinner seg utenfor den engelske kysten, ikke langt fra Ipswich. Den ble bygget under andre verdenskrig som et slags forsvarsverk mot tyskerne. Rundt ti personer bor der i dag.

Du kan lese mer om Sealand her (ekstern lenke).

Frem til 1987 lå Sealand i internasjonalt farvann, men Storbritannia forlenget sine grenser ut i havet. Sealand svarte med samme mynt og beboerne hevder at Ipswich befinner seg i deres territorium.

Publisert: