Nå kan du starte Teslaen med mobilen

Tesla gjør som Apple og Google - de sender deg nye funksjoner trådløst.

VERSJON 6.0: Med den nye programvaren til Tesla Model S kan du blant annet starte bilen med mobilen, samtidig som bilen også lærer seg kjøreruten til jobben, slik at den kan tipse om raskere omveier.
Publisert: Publisert:

For noen dager siden annonserte Tesla at deres nye programvare, versjon 6.0 er klar for kundene.

Over de siste dagene har programvaren blitt dyttet ut til Tesla-kunder over hele verden, på samme måte som man opplever på smarttelefonen fra tid til annen.

Selv om Tesla ikke er bransjeledende over hele det teknologiske spekteret - Model S mangler blant annet radarstyrt cruisekontroll med kollisjonsvarsling, samt blindsonesensor - så er de ledende på å hele tiden oppgradere kjøreopplevelsen for nye og gamle kunder.

Ved å benytte bilens innebygde tilkobling til mobilnettet sendes det ut nye programvareversjoner til bilen som gir kundene nye funksjoner, retter gamle feil og forbedrer brukeropplevelsen.

Én av de nye funksjonene er det Tesla kaller «Remote Start».

Bruk mobilen

Med versjon 6.0 kan bilen nå startes med mobilapplikasjonen til Tesla.

Fra før av har man kunnet åpne og låse dørene, starte klimaanlegget/varmeapparatet, sette på lysene og lignende, med mobilapplikasjonen. Nå kan man altså starte selve bilen å kjøre avgårde, uten å ha med seg bilnøkkelen.

For å få bilen til å starte vil man måtte skrive inn passordet sitt hver gang av sikkerhetsmessige årsaker, opplyser Tesla.

Den nye funksjonen er bare én av en rekke tjenester som nå kobles opp mot mobilen. Stadig flere produsenter tilbyr nå dørlåser til boliger, betalingssystemer og andre løsninger som kan styres av smarttelefonen din. Det kanskje mest kjente, og nyeste eksempelet, er Apples nye betalingsløsning kalt Apple Pay.

Planlegger kjøreturen til jobben

Det å kunne bruke mobilen som bilnøkkel er imidlertid bare én av mange nye funksjoner som Tesla nå lanserer til bilene sine.

Nå får endelig navigasjonssystemet til Tesla informasjon fra trafikken rundt seg, og kan dermed gi deg råd om raskere omveier rundt køen. Dette har imidlertid andre bilprodusenter tilbudt en god stund.

Det som er helt nytt er derimot at bilen etterhvert lærer seg de faste kjørerutene dine, og foreslår kjøreruter deretter.

- Nå vil Model S til og med overvåke trafikken før du starter hverdagspendlingen (kjøreturen til jobb, journ. anm.) og gjøre deg oppmerksom med en varsel på skjermen hvis en raskere rute er tilgjengelig, lover Tesla.

Men ifølge en norsk Tesla-sjåfør inne på Teslas nettforum, så har ikke systemet fått med seg at norske elbilsjåfører kan bruke kollektivfeltet. Dermed regner den heller ikke med tiden elbilene sparer når de kan suse forbi køen i kollektivfeltet.

Men siden Tesla relativt enkelt kan oppdatere bilene sine trådløst, så er dette en feil som bilene trolig vil få rettet en gang i fremtiden.

I tillegg til nye funksjoner på navigasjonssystemet kan Tesla-eiere nå også få bilen til å koble seg opp mot kalenderen i bilen, slik at du får en oversikt i bilen og kan starte navigasjonsruten din med et trykk.

For de som jevnlig må forsere en litt røff oppkjørsel hjemme, eller en humpete vei til hytten sin, har Tesla også en praktisk ny funksjon å by på. Hever du luftfjæringen på de samme stedene gjentatte ganger vil nemlig bilen huske det til neste gang.

Etter noen ganger vil bilen dermed heve seg automatisk når du nærmer deg disse stedene.

Les også:

Denne sjåførtjenesten kjører bare TeslaMusk tror på selvkjørende bil innen 5-6 år80 prosent av Volkswagens elbiler havner i NorgeTesla åpner ny butikk i OsloNevada betaler nesten åtte milliarder for Tesla-fabrikk

Publisert:

Her kan du lese mer om