Åpner nye butikker - har ikke biler

Bugatti laget den siste Veyron tidligere i år, og noen erstatter har ennå ikke materialisert seg.

NYESTE: Bugattis ferskeste butikk, som ligger i Tokyo.
Publisert: Publisert:

Bugatti har den siste uken åpnet tre nye butikker, i New York, Miami og Tokyo, for så vidt ikke noe rart med det, bortsett fra at de ikke har noen biler å selge.

De solgte den siste og 450. Veyron i februar, og noen ny modell sto ikke klar da den rullet ut av fabrikken.

Det betyr dog neppe at merket skrinlegges, til tross for at Volkswagen-konsernet legger av store summer for å bøte på utslippsjukset som har blitt rullet opp i høst. Det var kjent at hver eneste Veyron som ble solgt, egentlig var et gigantisk tapssluk, til tross for en utsalgspris på mer enn 1,5 millioner euro.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det er ventet at de skal komme med en hyperbil som er enda drøyere enn Veyron, som til slutt hadde 1.250 hestekrefter. Ryktene går på at modellen skal hete Chiron, og det har de siste dagene dukket opp flere lettere kamuflerte Bugatti i diverse klipp på Youtube (ekstern lenke), som trolig viser denne bilen i et før-produksjonsstadium.

VIRTUELL: På bilutstillingen i Frankfurt i september viste Bugatti frem en bil de kalte Vision Gran Turismo. Det kan tenkes at den likner på den kommende Chiron, men dette er en bil som er laget for bilspillet Gran Turismo.

Det britiske bilbladet Car Magazine hevder at den vil ha den samme W16-motoren som satt i Veyron, men nå med spinnville 1.500 hestekrefter. Prisen vil ligge et godt stykke over Veyron, bladet antyder rundt 2,2 millioner euro. De tror heller ikke at prosjektet vil bli skrinlagt i kjølvannet av dieselskandalen (Bugatti eies av Volkswagen-gruppen), til det har Bugatti kommet for langt i utviklingen av kjøretøyet.

Slik det ser ut nå, er det sannsynlig at Chiron blir lansert en gang i løpet av 2016, frem til det må man nøye seg med å kjøpe t-skjorter og annet tilbehør i de nye Bugatti-butikkene.

Les også

Friske saker: 0-400 kilometer i timen på 18 sekunder

Les også

Utslippsskandalen omfatter elleve millioner biler

Les også

Veyron-etterfølger kan koste over 20 millioner

Publisert:
Gå til e24.no