Donald Trump ber Apple om 5G-hjelp

USAs president mener teknologigiganten har alt som skal til for å bli med på 5G-utbygging i landet.

Evan Vucci / AP
Publisert:

– Under mitt besøk i Austin, Texas i går, (...) spurte jeg Tim Cook om han kunne få Apple til å bli med på utbygging av 5G i USA. De har alt - penger, teknologi, visjoner og Cook!

Det skriver USAs president, Donald Trump, på Twitter torsdag.

Trump var på besøk, og fikk omvisning på Apple-fabrikken av toppsjef Tim Cook i storbyen onsdag.

Tidligere denne uken ba senatorer fra både Republikanerne, og Demokratene om at Det hvite hus tar ansvar for landets 5G-politikk. I et brev til Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, Robert O’Brian, ba til sammen åtte senatorer, fire fra hvert parti, om at en person utnevnes til å ta ansvar for å lede landets utvikling og utbygging av fremtidige telekommunikasjon, ifølge The Wall Street Journal.

Ifølge senatorene står USA i fare for å falle fra i teknologiutviklingen dersom ikke en mer helhetlig nasjonal strategi kommer på plass. De frykter at dersom ulike statlige avdelinger ikke jobber sammen vil man stå i fare for at ingen tar ansvar for utfordringer som ikke automatisk faller under en avdeling eller etat.

«Denne oppstykkede tilnærmingen vil ikke være tilstrekkelig for å møte utfordringene landet står overfor», skriver de, ifølge avisen.