Paypal lanserer vennebetaling i Norge – lar deg overføre over landegrensene

Lanserer deres person-til-person betalingsløsning i Norge tirsdag.

TAR OPP HANSKEN: Paypal lanserer vennebetaling i 25 europeiske land tirsdag, men vil ikke gå med på at det er for å konkurrere med Vipps.
Publisert: Publisert:

Den nye vennebetalingstjenesten er uten gebyrer, også på tvers av land i EU, og har så langt ingen øvre transaksjonsgrense før gebyrer begynner, så lenge det ikke er valutakonvertering.

Men at det er en konkurrent til Vipps, går ikke selskapets nordiske sjef med på.

– Jeg vil ikke si at vi har noen konkurrent når det kommer til overføringer over landegrenser. Og det er det vi tenker at dette skal ta sikte på. Det finnes mange lokale alternativ som har mange flere funksjoner i sine apper enn oss. Så vi lar forbrukerne avgjøre om de velger det ene eller det andre, sier nordisk leder Jonas Breding i Paypal til E24.

Venner glemmer å betale tilbake

Tjenesten lanseres samtidig i 25 europeiske land, og kan benyttes både i appen og på nettsidene. Alt man behøver er e-post-adressen til mottageren, så lenge vedkommende har en konto hos Paypal.

I likhet med Vipps, vil tjenesten ikke være gratis for selskaper. Men for privatpersoner vil alt foregå uten gebyrer.

Jonas Breding i Paypal

– Vi ser at behovet for å betale tilbake, eller å betale mellom venner, for en middag eller lunsj for eksempel, øker over hele verden, sier Breding.

Paypal har bedt analysebyrået Censuswide om å gjennomføre en undersøkelse for å se på mønstre knyttet til lån av penger mellom venner og familie i Norge.

Funnene viser ifølge en pressemelding at venner er den relasjonsgruppen som låner mest, og at nær halvparten av oss har lånt opptil 100 kroner uten å betale tilbake. Flertallet sier det skyldes at de glemmer det.

Les også

DNB-topp om banksamarbeid: – «Frenemies» er et betegnende ord for tiden vi er inne i

Tror flere lokkes til Paypal

Særlig dette med at betalinger kan gjøres over landegrenser, er noe Paypal håper vil være attraktivt for brukerne.

– For å sende over landegrenser har man måttet kunne BIC-nummeret eller IBAN-nummeret. Det vil vi gjøre mye enklere. Det blir mye smidigere å sende til hverandre og bekjente i andre land, bare man har en e-post-adresse eller et telefonnummer. Det er også gratis innenfor EU så lenge det ikke medfører valutakonvertering.

– Hvordan vil Paypal tjene penger på tjenesten?

– Vi tror at gjennom å øke bruken av denne tjenesten, så beslutter man også å bruke Paypal når man handler på nett. Vi vil ikke at folk skal misbruke dette, men de får gjerne bruke det. Liker man Paypal så velger man kanskje å betale online med Paypal også. Så vi ser det ikke som en direkte inntektskilde, sier Breding.

– Alt handler om å gjøre det så smidig som mulig for forbrukerne, og vi tror det er veien å gå med banktjenester i dag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om