«Flau» Facebook innrømmer informasjonslekkasje

6 millioner Facebook-brukere har fått kontaktinformasjonen lekket i rundt ett år.

FACEBOOK-FEIL: En datafeil medførte at kontaktinformasjonen til rundt 6 millioner Facebook-brukere ble gjort tilgjengelig.

Manjunath Kiran
  • John Thomas Aarø
Publisert:

6 millioner Facebook-brukere har fått e-postadressen og mobilnummeret sitt eksponert, skriver Facebook under tittelen «Viktig melding...». på sin egen blogg.

Ifølge det sosiale nettstedet skyldes lekkasjene en teknisk svikt ved en av selskapets arkiver.

«Opplysningene Facebook bruker til å komme med venneforslag og redusere antall invitasjoner, ble utilsiktet lagret i tilknytning til folks kontaktinformasjon som en del av deres kontoer på Facebook», skriver selskapet, som har over 1,1 milliard brukere.

Datasvikten medførte at Facebook-brukere som lastet ned kontaktinformasjon fra sin venneliste over til egne datamaskiner, fikk med ytterligere privat informasjon om brukere de ikke skulle hatt tilgang til.

LES OGSÅ: - Facebook med nyhetsleser på gang

Dermed kan man ha lastet ned opplysninger om folk man har en, som selskapet skriver, «sammenheng med». Det betyr at man kan ha lastet ned kontaktinformasjonen til folk man ikke nødvendigvis er venn med, som for eksempel venners venner.

Facebook tviler på at brukere er blitt misbrukt som følge av datafeilen.

«Vi har for tiden ingen bevis for at denne feilen er blitt utnyttet, og vi har ikke mottatt klager fra brukere eller sett unormal oppførsel», skriver Facebook, og kommer med følgende innrømmelse:

«Dette er fortsatt noe vi er opprørt og flau over, og vi skal jobbe dobbelt så hardt for å sikre at dette ikke skjer igjen.»

LES OGSÅ: Twitter tar sikkerhetsgrep

Feilen skal ha oppstått i 2012, og det var ikke før i forrige uke at Facebooks sikkerhetsteam ble varslet om lekkasjen. Feilen ble fikset i løpet av et døgn.

Feilen ble funnet via Facebooks «white hat»-program, som tilbyr «finnerlønn» på minimum 500 dollar om man finner feil på det sosiale nettstedet. Finnerlønnen bestemmes ut i fra hvor «alvorlig og kreativ» feilen er.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. «Ukule» Facebook fortsatt konge på nettet

  2. De fleste av Facebooks 2 milliarder brukere var sårbare

  3. Psykolog forsvarer seg etter Facebook-skandale

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Hva du neppe visste om Facebooks bruk av dine data

  6. Facebook klinker til med knallsalg