Slik vil Elixia-gründere endevende den norske telebransjen

Tre tidligere ledere og medeiere i Elixa utfordrer Telenor og Netcom med en ny forretningsmodell.

SATSER PÅ TELEKOM: Tre tidligere toppsjefer og medeiere i treningssenterkjeden Elixia står bak det nye teleselskapet Pepcall. Fra venstre aksjonær og kundesenteransvarlig Svenn Jarle Simonsen, gründer Kjetil Tveter og arbeidende styreformann Ståle Angel.
Publisert: Publisert:

– Få selskaper eller bransjer revolusjoneres innenfra. Vi kommer fra en helt annen bransje og trenger ikke forholde oss til de samme begrensningene eller kostnadene som aktører som har vært her i årevis. Det er bare å se på for eksempel Spotify, Uber eller Apple Pay: De kom utenfra og har klart å fornye sine bransjer ved å tenke helt nytt, sier Kjetil Tveter til E24.

Den tidligere medeieren og salgsdirektøren i Elixia er nå gründer og største eier i det nyoppstartede teleselskapet Pepcall.

Sammen med tidligere administrerende direktør Ståle Angel i Elixia og tidligere driftssjef Svenn Jarle Simonsen fra samme konsern satser han nå tid og penger på å utfordre de to store aktørene i den norske telekombransjen.

– Etter at Netcoms eier Teliasonera kjøpte Tele 2-selskapene har det mer eller mindre vært duopol i Norge, og det begge disse tilbyr er ganske likt. Det handler om ringe- og datapakker som er laget for å tjene på over- og underforbruk. Vi har laget et telefonselskap med en helt annen prismodell som er tilpasset kundens behov, sier Tveter.

Kan være gratis

Pepcalls modell innebærer at alle kunder starter med 25 megabyte data, 25 minutter ringetid og 25 sms. Basert på det faktiske forbruket den kommende måneden blir kunden deretter oppgradert til et av fire «gir»:

En kunde som benytter seg av inntil 150 megabyte med data vil betale 149 kroner for den aktuelle perioden, mens en kunde som bruker inntil 10.000 megabyte vil betale 549 kroner.

Dersom telefonen ligger i en skuff i hele perioden, blir prisen null. Og neste måned nullstilles abonnementet for å tilpasse seg den kommende månedens forbruk.

– Utfordringen med de etablerte aktørene, er at veldig mange knytter kunden til et abonnement uansett hva vedkommende gjør. Det passer dårlig med et marked der bruken kan svinge enormt. Det å komme inn med en tilsvarende modell hadde nok vært vanskelig – da hadde vi bare blitt én av mange, sier Svenn Jarle Simonsen.

Har ikke hastverk

Pepcall leier nett av Telenor, og satser på å drive rimeligere og mer kundevennlig enn «storebror».

– Det er forskjell på å ha 5.000 ansatte og to, humrer de ferske teletoppene.

De er foreløpig fornøyde med responsen.

– Vi har holdt på i snaue to uker, og har allerede fått over tusen kunder gjennom annonsering på blogg og på Facebook. Vi har tydeligvis truffet en nerve, sier Tveter.

Per i dag er det Simonsen sitt privatnummer som er nummeret til kundeservice i selskapet, men fra den 1. april outsources disse tjenestene. Gründerne skal jobbe videre med produktutvikling, og utover våren planlegges det ytterligere utvidelser av produktporteføljen.

Dette vil da inkludere både familie- og bedriftspakker.

De tre regner med å gå i pluss dersom de når 10.000 kunder, men har ikke noe hastverk. En god del av den private kapitalen som ble frigjort i forbindelse med salg av eierandeler i Elixia er pløyd inn i det nye selskapet, som er gjeldfritt.

– Vi ønsker å bygge sten på sten. Vi er langsiktige investorer og gründere her, akkurat som vi var i Elixia, sier Ståle Angel.

Satser på dekning

At det norske telemarkedet er et slags duopol, er midlertidig. Ice sikret seg på tampen av 2013 lisenser i Norge, kjøpte tidligere i år Network Norway fra Tele2 og har varslet storstilt satsning i Norge.

Dette bekymrer imidlertid ikke Pepcall-gründerne.

– Ice kom inn som en tredje nettverksaktør etter avtalen i forbindelse med Tele2-nedsalget, men det vil ta noe tid før de har et fullverdig dekningsnett tilsvarende som Telenors. Vi har valgt Telenor fordi vi mener at dette gir kundene våre den beste dekningen. Dessuten er det hyggelig med utfordrerkolleger, sier Angel.

Les også

Denne kan gi 4G til hele Østfold

Les også

Telenor får milliongebyr etter mobilproblemer

Les også

Lover nesten nytt mobilnett før sommeren

Publisert:
Gå til e24.no