– Nå vil Facebook ta over arbeidstiden også

Det sosiale nettverket har allerede spist en del av fritiden din. Nå vil Mark Zuckerberg og co bli en del av arbeidshverdagen din også, hevder kilder overfor Financial Times.

EKSPANDERER: Facebookgründer Mark Zuckerberg er sikker på at selskapet har langt igjen før de har utnyttet alt potensiale i verdens nettbrukere.
Publisert: Publisert:

I all hemmelighet har selskapet bak verdens største sosiale nettverk, Facebook, jobbet med å utvikle sitt eget profesjonelle sosiale nettverk. Prosjektet har fått navnet «Facebook at Work» og skal ta opp konkurransen med Google Drive, Microsoft Office og Linkedin, skriver Financial Times (krever innlogging).

Nettverket vil la brukerne opprette samtaler med kollegaer, samarbeid med dokumenter og søk av andre profesjonelle kontakter, sier kilder som er kjent med prosjektet til avisen.

«Facebook at Work» vil ligne mye på dagens Facebook, men tillater brukerne å ha to kontoer. En for jobb og en for privat bruk.

Testet lenge

Ansatte i Facebook har lenge brukt det sosiale nettverket i jobbsammenheng, men nå skal prosjektet også være kjørt ut til andre selskaper, melder kilder til Financial Times.

Linkedin, som per i dag har rundt 187 millioner aktive brukere, vil bli nykommerens største konkurrent, og Facebook ha store planer om å stjele markedsandeler fra Linkedin.

Facebook har 1,3 milliarder aktive brukere.

Facebook har foreløpig ikke ønsket å uttale seg offisielt om satsingen, og vil heller ikke bekrefte det kildene sier overfor Financial Times.

Stort potensial

Til tross for stillheten fra selskapet er det ingen hemmelighet at Facebook lenge har hatt planer om ekspansjon.

Selskapet har de siste årene brukt flere millioner dollar på oppkjøp av andre internettselskaper, og gründer Mark Zuckerberg var klar på sine tanker tidligere i år.

– Det er fortsatt store muligheter for vekst i denne bransjen. Amerikanske Facebook-brukere er i snitt innlogget i rundt 40 minutter per i dag, men totalt bruker de ni timer av dagen. Vi kan dermed si at det er store muligheter for å videreutvikle folks nettbruk, sa Zuckerberg i juli.

Facebook eier flere sosiale medier med millioner av brukere, som WhatsApp og Instagram. De har den siste tiden hatt samtaler med flere selskaper om et eventuelt samarbeid, blant annet den kontroversielle taxi-appen Uber.

Les også:

Ble «featured app». Doblet brukermassen på en ukeToppolitikere lar seg overvåke på TwitterFra apartheid-talerør til annonsekjempe: Dette er giganten Schibsted og Telenor skal samarbeide medGründeren bak Android slutter i Google

Publisert:

Her kan du lese mer om