Bezos puster Gates i nakken: Kan snart bli verdens rikeste person

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos puster Bill Gates i nakken i kampen om tittelen «verdens rikeste person». Sannsynligheten er stor for at han overtar førsteplassen.

FORMUE TIL VÆRS: Jeff Bezos' formue nærmer seg Bill Gates sin. Mens Gates oppgir at han vil gi store deler av formuen sin til veldedighet, har Amazon-grunnleggeren foreløpig ikke uttrykt samme velvilje.

Foto: Ted S. Warren AP
 • Ida Bing
Publisert:,

Etter at netthandelgiganten nylig kjøpte opp den amerikanske dagligvarekjeden Whole Foods Market, kunne grunnlegger Jeff Bezos legge ytterligere 8,1 milliarder dollar, tilsvarende over 68 milliarder kroner, til sin formue.

Bezos har i skrivende stund en formue på 84,6 milliarder dollar, om lag 716 milliarder kroner, ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Verdens rikeste mann, Bill Gates, har til sammenligning en formue på 89,7 milliarder dollar, om lag 759 milliarder kroner.

Dermed er det «kun» 5,1 milliarder dollar, eller om lag 43 milliarder kroner, som skiller de to mangemilliardærene fra hverandre.

Mens konkurrent Bill Gates har sagt at han er villig til å gi bort store deler av sin formue til veldedighet, har Amazon-grunnleggeren satset på kraftig ekspansjon. Dermed har Bezos har en god mulighet for å ta igjen Gates, skriver CNN.

Stadig mindre skille

På listen over verdens rikeste er Bezos etterfulgt av den spanske kleskongen Amanico Ortega, som har en formue på 82,3 milliarder dollar, eller nærmere 697 milliarder kroner.

Det var i slutten av april at Bezos klatret opp til annenplassen på listen, etter Amazons solide aksjeoppgang som følge av gode kvartalsrapporter.

Les også

Amazon kjøper Whole Foods for milliardsum: Analytikere tror på mer aggressive priser

Førsteplassen har vært toppet av Gates siden mars 2013, men Bezos rykker stadig fram.

Trapper ikke ned som Gates

Bill Gates kunngjorde i 2010 at han i løpet av livet vil gi over halvparten av formuen sin til veldedige formål. Over 150 andre milliardærer sluttet seg til kunngjøringen, som Gates utformet sammen med investeringslegenden Warren Buffett.

Han har også i årevis solgt seg jevnt og trutt ned i Microsoft, ifølge Reuters, som omtalte aksjesalgene hans i 2014. Den gang satt han på 330 millioner aksjer, men i mai var dette tallet omtrent halvert.

Mens Bill Gates nå eier noen prosenter av Microsoft, eide han hele 49 prosent av selskapet da det ble børsnotert i 1986.

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos har imidlertid gitt klart uttrykk for at han ikke kommer til å selge seg ned, ifølge CNN.

Les også

Bill Gates har solgt Microsoft-aksjer for 4,8 mrd.

Amazon er verdens største på netthandel. Tall fra Euromonitor viser at fra 2011 til 2016 vokste markedsandelen til nettgiganten fra 12,4 prosent til 19,4 prosent globalt.

Amazons børsverdi har steget med over 38 prosent det siste året.

Bezos har i begynnelsen av 2017 tjent gode penger på markedsoppgangen som har vært i kjølvannet av at Donald Trump overtok som president i USA, og han har økt formuen med syv milliarder siden rallyet begynte etter presidentvalget i november.

Les også

Amazon-sjefen selger aksjer for å delta på romkappløp

Les også

Nå er Amazon-gründeren verdens nest rikeste

Les også

Forbes: Dette er verdens ti rikeste milliardærer

Her kan du lese mer om

 1. Amazon
 2. Bill Gates
 3. Gründere
 4. Teknologi
 5. USA
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Nå er Amazon-sjefen verdens rikeste

 2. Kan snart bli verdens rikeste

 3. Amazon-gründeren rikere enn Bill Gates noensinne har vært

 4. Annonsørinnhold

 5. Amazon-sjefen ikke lenger verdens rikeste

 6. Verdens rikeste ble 1.000 mrd. dollar rikere i 2017