Amazon-gründer vil flytte all tungindustri til verdensrommet

Under et intervju tirsdag ettermiddag understreket Amazon-gründer Jeff Bezos at han vil bruke flere millioner på å utvikle effektive transportmetoder til verdensrommet.

SATSER I ROMMET: Amazon-gründer Jeff Bezos vil satse kraftig på romtransport-selskapet Blue Origin. Han mener kostnadene forbundet med reiser til rommet må reduseres kraftig.
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Tirsdag kveld tok Amazon-gründer Jeff Bezos scenen under IT-konferansen «Code 2016». Under sitt intervju gjorde han det klart at verdensrommet vil bli et av hans store satsingsområder de nærmeste årene.

Gjennom selskapet Blue Origin vil Bezos bygge infrastruktur som blant annet vil redusere kostnadene ved reiser i verdensrommet kraftig.

– Når det gjelder verdensrommet ser jeg det som min jobb å bygge infrastrukturen fra bunnen av. Jeg vil bruke mine ressurser til å bygge tungtløftende infrastruktur, slik at neste generasjon kan gjennomføre en dynastisk og entreprenørdrevet utforskning av verdensrommet, sier den velkjente gründeren ifølge Forbes.

Han la til at Amazon fikk en enklere start inn i markedet fordi andre hadde bygge den nødvendige infrastrukturen, og han ønsket nå å gjøre det samme for fremtidens utforskere av verdensrommet.

– Vi vil dramatisk redusere kostnadene knyttet til verdensrommet, sier Bezos til Forbes.

Den velkjente gründeren er verdens femte rikeste med en formue på 45,2 milliarder dollar, ifølge Forbes. Det tilsvarer om lag 377,9 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Les også

Verdens rikeste menn tapte 1.717 milliarder på én uke

Industri til verdensrommet

Amazon-gründeren mener også at videre utforskning av verdensrommet vil bli svært viktig for å sikre bevaring av Jorden for generasjonene fremover.

– Vi må beskytte jorden, og måten vi skal gjøre dette på er å utforske verdensrommet, sier Bezos til IT-avisen Recode.

– Tilgangen på energi er begrenset her. Om noen hundre år vil all vår tyngste industri være flyttet ut i verdensrommet. Jorden vil kun være for boliger og lett industri. Du bør ikke drive tungindustri på Jorden. Vi kan bygge gigantiske databrikkefabrikker i verdensrommet.

Bezos la til at tilgangen på solenergi vil være mye større i verdensrommet, og at dette kan bli et stort fortrinn for energiintensive industrier.

Ifølge Recode ville imidlertid ikke gründeren spå akkurat når all teknologien er på plass, men at han håper å bidra i årene som kommer.

Les også

Luxembourg satser på gruvedrift i verdensrommet

Ikke alene

Verdensrommet virker å ha blitt særlig populært blant verdens mest suksessrike IT-gründere de siste årene. Bezos og Blue Origin er dermed blant annet i samme selskap som Tesla-gründer Elon Musk og hans romselskap SpaceX.

Musk har selv bekreftet at han har lagt store verdier inn i utviklingen av SpaceX, og selskapet gjennomførte i fjor den første vellykkede testen av raketter som kan gjenbrukes da raketten Falcon 9 landet trygt etter å ha fraktet kommunikasjonssatellitter ut i rommet.

– Velkommen tilbake, baby, skrev Musk på sin Twitter-konto da raketten landet.

Forrige fredag gjennomførte Falcon 9 sin fjerde vellykkede avlevering til verdensrommet, og SpaceX fortalte Washington Post at de er svært fornøyde med de resultatene deres prosjekter har hatt så langt.

Musk og selskapet vant også i fjor sertifisering til å sende opp militære- og spionsatellitter med Falcon 9.

Også Bezos' selskap Blue Origin har gjennomført flere vellykkede tester med sin gjenbrukbare rakett New Shepard.

Les også

Elon Musk: – Norge har en fantastisk fordel

Les også

Elon Musks Hyperloop kan bli bygd i Slovakia

Les også

Slik bygges e-sport til global milliardindustri

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Elon Musk
 2. SpaceX
 3. Amazon
 4. Teknologi
 5. Gründere
 6. Energi

Flere artikler

 1. Romkappløpet mellom milliardærene tilspisser seg

 2. Jeff Bezos skal reise ut i verdensrommet

 3. Amazon-sjefen selger aksjer for å delta på romkappløp

 4. Vellykket romferd for verdens rikeste mann

 5. Betalt innhold

  Etter 21 år er Jeff Bezos’ rakett klar. I dag skal verdens rikeste mann på sin første prøvetur.