Jaguar viser frem sin første SUV

Jaguar presenter sin fremtidige teknologi med en modell i et segment de aldri tidligere prøvd seg på.

SUV: Jaguar C-X17 under presentasjonen i Frankfurt mandag. Kan dette være Jaguars fremtid?
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

På bilutstillingen i Frankfurt, som åpnet i går, viste Jaguar hva man kan vente fra dem i tiden som kommer. Og det er blant annet en SUV.

De har kalt konseptet C-X17, og den er basert på en plattform som skal ligge til grunn for en rekke nye modeller fra den nå indiskeide bilprodusenten.

Plattformen er i aluminium. Dette skal gjøre bilen lett, og de sier i en pressemelding at den først skal brukes i en sedan i C/D-segmentet, med andre ord en mellomstor bil, på størrelse med BMW 3-serie.

«Monumentalt sprang»

TREND: Mellomstore SUVer, ofte kalt cross-over, er i tiden. Det merket for eksempel Jaguars søsterselskap Land Rover etter at de lanserte Evoque. Jaguar C-X17 ser ut til å ha liknende proporsjoner.

Med C-X17 ønsker de å vise fleksibiliteten i denne nye arkitekturen, og det er merkets første SUV, eller cross-over som de kaller den.

- C-X17 sports cross-overen viser en ny og spennende retning for Jaguar. Målet med den er å vise fordelene med vår helt nye aluminium-konstruksjon, sier Adrian Hallmark, global merkesjef hos Jaguar, i pressemeldingen.

Test av Range Rover Evoque SD4

Han mener at den vil gjøre fremtidige Jaguar-modeller billigere, og kaller det et «monumentalt sprang fremover.»

Flere nye modeller

Den nye plattformen skal være svært fleksibel, og skal være laget med filosofien «alt vi kan tenke oss, kan vi skape.» Den vil gjøre at de kan lage langt flere biler, og de kommer til å lage en rekke forskjellige modeller på samme samlebånd.

Mer bilstoff på E24 BIL

C-X17 er 472 centimeter lang, og har en bakkeklaring på 21 centimeter. I pressemeldingen sier de foreløpig ingen ting om og når den eventuelt kommer i produksjon.

Om det skulle skje er det grunn til å tro at Jaguar vil legge mest mulig vekt på bilens kjøreegenskaper på vei, slik at de ikke kjører inn på stien til deres søsterselskap Land Rover, som alltid passer på at bilene deres også har respektable evner i terrenget.

Les også:

Mot ny rekord for Jaguar Land Rover

Test av Jaguar F-type

Jaguar skyter fart i Kina

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Jaguar med A4- og 3-serie-konkurrent

  2. Nye SUVer fra uventet hold

  3. SUV nummer fem fraMercedes-Benz

  4. Dronningens sportsbil

  5. Jaguar med modelloffensiv