Tesla tilbakebetaler lån ni år før fristen

Tesla har nedbetalt et offentlig lån de mottok i 2010.

NEDBETALT: Sjefen for Tesla, Elon Musk, jubler her da de gikk på børs i juni 2010. Nå har de betalt ned sin offentlige gjeld.
Publisert: Publisert:

I 2010 mottok den amerikanske elbilprodusenten Tesla et lån fra myndighetene. Dette skulle nedbetales innen 2022.

I en pressemelding forteller Tesla at de nå har nedbetalt hele lånet, med renter, etter at de denne uken betate de resterende 451,8 millioner dollar, tilsvarende 2,6 milliarder kroner.

Stolt

- Jeg vil takke Energidepartementet og medlemmer i Kongressen som har jobbet hardt for å utvikle Advanced Technology Vehicle Manufacturing programmet, og spesielt den amerikanske skattebetaleren, som har gjort at dette var mulig. Jeg håper vi har gjort dere stolte, sier Tesla-sjef Elon Musk, i pressemeldingen.

Tidligere innbetalinger ble gjort i 2012 og første kvartal i år.

Mer bilstoff på E24 BIL

Frem til 2010 var driften helt og holdent basert på private investorer. Deres første bil, Tesla Roadster, skal ha blitt solgt med en driftsmargin på 30 prosent.

Utviklingslån

Lånet var av en helt annen art enn de som ble gitt til andre amerikanske bilkonsern for å redde dem fra konkurs.

Teslas lån var gitt av Energidepartementet, som et middel for å utvikle teknologi, og et av villkårene var at selskapet hadde sunn økonomi.

Tesla hentet i forrige uke inn én milliard dollar, rundt 5,8 milliarder kroner, gjennom en emisjon og utstedelse av obligasjoner. Herfra hentet de pengene som ble betalt inn.

Les også:

Tesla Model S - beste bil noensinne

Nå vil «alle» være med på Tesla-eventyret

Tesla i pluss for første gang

Publisert: