Første Ferrari FF i Norge - verdens raskeste familiebil

Ferrari FF er en fireseter med 660 hestekrefter. Nå har den første kommet til landet.

FRISKERE VINKEL: Forfra er det letter å se at den er god for 335 kilometer i timen.
NYE FORMER: Fra denne vinkelen ser det ikke ut som en bil med supersportsbil ytelser.
PLASS: Det er plass til fire innvendig. Som det var i bilen den erstatter, Ferrari 612 Scaglietti.
MER PLASS: Bagasjerommet har plass til 450 liter. Det er hundre liter mer enn en Volkswagen Golf og hundre mindre enn en Passat.
HISSIG SLEKT: Frontlyktenes friske utforming viser slektskap til 458-Italia modellen.
KJENT LAY-OUT: Innvendig følger FF oppsettet til de nyeste Ferrari modellene. Med mange funksjoner montert på rattet og digitale instrumenter.
NY MOTOR: V12-en på 6262 kubikkcentimeter har en nyutviklet bensininnsprøytning. Noen miljøbil er det ikke, men et CO2-utslipp på 360 gram per kilometer er ikke så halvgalt, ytelsene tatt i betraktning.
Publisert:

Ferrari FF er noe virkelig nytt fra denne fabrikken. I alle år har de laget biler med bakhjulstrekk, mens FF har som første Ferrari firehjulstrekk.

Vi kårer Folkets favorittbil - du bestemmer!

Dette kombinert med bakseter og et relativt romslig bagasjerom på 450 liter, gir bilen muligheten til å kalle seg verdens raskeste familiebil.

Den erstatter Ferrari 612 Scaglietti.

Nesten fire millioner

I Norge koster den fra 3,7 millioner kroner med det nye avgiftssystemet, noe som ikke har forhindret importøren Autostrada Sport i å få inn en rekke bestillinger.

- Vi har allerede fått inn åtte bestillinger på den, sier Olav Medhus, daglig leder hos Autostrada Sport.

Mer bilstoff på E24BIL

Og nå har den første kommet til Norge.

- Jeg har aldri vært borti en så stor interesse rundt en helt ny Ferrari tidligere. Kun én av disse kundene har faktisk sett bilen.

Rask - veldig rask

Under panseret finner man en 6.262 kubikkcentimeters V12 motor på intet mindre enn 660 hestekrefter.

FF-en er 490 centimeter lang og veier 1.880 kilo. Toppfarten er på 335 kilometer i timen, noe ingen andre firesetere på markedet i dag er i stand til.

Null til hundre tar 3,7 sekunder.

Mercedes' råeste kabriolet - for første gang i Norge

For å gjøre den mest mulig brukervennlig, i tillegg til at den er rask som en supersportsbil, forteller Medhus at den kan heves fire centimeter og har en dobbelkløtsj automatgirkasse som både kan brukes som ren automat, eller overstyres via hendler på rattet.

- Bilen er utviklet for både banekjøring og norske hverdagsforhold, inkludert snø, dårlige veier og lukeparkering i byen, sier Medhus.

FF-en skal først på en lukket visning tirsdag, før den blir tilgjengelig for alle i butikkens utstillingslokaler fra onsdag.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no