Teslas sak mot Top Gear avvist

Tesla mente Top Gear har kommet med ondsinnete og feilaktige opplysninger om Tesla Roadster, det mente ikke det britiske rettssystemet.

Publisert:

I en Top Gear episode, som første gang ble sendt 14. desember 2008, testet Jeremy Clarkson elbilen Tesla Roadster mot en Lotus Elise - som Teslaen er basert på. Her kommer det frem at de gikk tomme for strøm etter ni mil.

- Denne bilen var virkelig på vei til å vise seg å være noe fantastisk. Men selv om Tesla sier at den skal klare 200 miles på én lading, fant vi ut at den går tom etter bare 55 miles på vår bane. Når den går tom er det ingen kvikk sak å lade den opp igjen, sa Clarkson under testen.

Se testen på Top Gears hjemmesider.

Tesla mente innslaget var ondsinnet og feilaktig og ønsket å stevne BBC for retten for injurier. De antydet og at det hele var rigget. Den første stevningen ble levert i mars 2011, hvor den ikke ble tatt til følge. Noe Tesla anket.

Les også: Top Gear slår tilbake mot Tesla

Den har nå også blitt avvist av lagretten i det britiske rettssystemet, rapporterer Bloomberg.

Ikke villedende

De sier at omtalen i Top Gear ikke kan ha villedet en «fornuftig seer» til å tro at bilens rekkevidde er kortere enn den oppgitte på «30 mil under normale kjøreforhold,» ifølge Martin Moore-Bick, lagrettsdommer ved retten i London.

- Jeg er fornøyd med at lagretten opprettholdt den tidligere kjennelsen og at saken har blitt avvist. Jeg vil og unnskylde overfor dommerne for at de har måtte se så mye Top Gear, sier Andy Wilman, sjefprodusent i Top Gear i en uttalelse.

Mer bilstoff på E24 BIL

SJEFEN: Elon Musk ved Tesla-fabrikken sommeren 2012, da den nye Model S ble lansert.

Tesla mente at utsagnene fra tv-programmet førte til tapt salg til en verdi av 171.000 dollar, tilsvarende 978.000 norske kroner.

Teslas advokater sier at salget av Tesla Roadster har vært langt dårligere i Storbritannia enn i andre sammenliknbare land.

Ny modell

Modellen det er snakk om produseres ikke lenger. Nå bygges Model S, som ble lansert i USA i høst og kommer til Norge og Europa til sommeren.

Sjefen og grunnleggeren av Tesla, Elon Musk, var i Oslo i forrige uke og kunne da fortelle at det nå er over 1000 ordre på denne bilen fra Norge, det nest høyeste tallet i verden.

Les også: Teslas familiebil til under en halv million

- For oss er der derfor viktig at Norge er først når det gjelder leveringer av Model S i Europa, og at installasjonen av våre superladere begynner her før noe annet sted i Europa, sa Musk da han var her.

Det har for øvrig og vært rekkeviddekrangling rundt Model S, etter at en test i New York Times påsto at den ikke hadde i nærheten av den rekkevidden Tesla operer med.

Testen gjorde at Tesla-aksjen falt på børsen. Musk gikk så ut og sa at testen var løgnaktig ved å vise til den aktuelle bilens logg, som han mener overhodet ikke stemmer med det som ble skrevet i saken.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no