Sjekk bildene! Unik og ekstremt verdifull bilsamling selges

En bilsamling hvor fire av de 25 kjøretøyene er verdt mer enn 100 millioner skal gå under hammeren denne uken. Drøm deg bort med bildene nedover i saken!

KLASSISK KLASSIKER: Få, om noen, biler har en høyere status i de eksklusive samlermiljøene enn en Ferrari 250 GT.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Auksjonshuset RM Sotheby's skal selge de det sier er «den viktigste og mest verdifulle, private samlingen noensinne.» Det er snakk om 25 biler, som de kaller «The Pinnacle Portfolio».

Salget skal foregå i Monterey førstkommende torsdag, i forbindelse med Pebble Beach Concours d’Elegance, hvor alle de største auksjonshusene er til stede.

– Mens mange av verdens mest imponerende samlinger har blitt bygd opp i åpenhet, har The Pinnacle Portfolio blitt samlet i det stille, med kirurgisk presisjon, til forskjell fra det meste annet som har kommet på markedet, sier Shelby Myers, bilspesialist i RM Sotheby's, i en pressemelding.

Til sammen er det 25 biler, som spenner over 57 år.

– Fra Ferrari og Lamborghini, til Bugatti og Porsche, en samling på et slikt nivå med så sjeldne biler savner sidestykke. Et klart midtpunkt i årets Monterey-uke. Den gir de mest seriøse bilsamlerne en eksklusiv mulighet til å eie en helt spesiell modell av hvert av verdens mest berømte bilmerker.

SJELDEN: Det ble laget 32 slike Ferrari 250 LM, denne har vært med i en rekke løp.

Ferrari i toppsjiktet

Bilen som trolig er aller mest verdifull er en 1960-modell Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione.

– Når det gjelder SWB Ferrarier, er det et klart skille mellom toppsjiktet og resten. Eksemplaret i The Pinnacle Portfolio er helt i spissen av gruppen. Matchende nummer og en fantastisk racinghistorie, sammen med en at den er helt original og har gjennomgått en spektakulær restaurasjon gjør den til noe helt spesielt, sier Myers.

Mer bilstoff på E24 BIL

De gir ikke noe prisestimat på kjøretøyet, men i henhold til beskrivelsene kan bilen være verdt 130 millioner kroner.

SUPERBIL: Lamborghini Miura skapte begrepet «superbil». Denne er fra 1971og er verdsatt til mellom 18 og 21,5 millioner kroner.

Samlingen inneholder i tillegg to andre Ferrarier som kan være verdt et tresifret antall millioner, en 1964 Ferrari 250 LM by Scaglietti og en 1959 Ferrari 250 GT LWB California Spider by Scaglietti.

Av nyere biler er det ventet at en McLaren F1, i såkalt «LM-Specification», fra 1998, også kan nærme seg 100 millioner.

Av de mere kuriøse innslagene er den aller første og den aller siste Bugatti Veyron som ble laget. Disse to er verdsatt til henholdsvis 15 til 20 millioner og 20 til 25 millioner kroner.

Se flere bilder under

Ellers er det alt fra en Koenigsegg CCXR via Saleen S7 Twin Turbo til Jaguar XJ 220. Selvsagt er det også et eksemplar av den som har blitt kalt den første supersportsbilen, en Lamborghini Miura P400 SV fra 1971.

AMERIKANER: Saleen S7 Twin Turbo er en av få amerikanskproduserte superbiler. Dette er en av to som ble laget med en motor på 1000 hestekrefter. Prisestimatet ligger mellom 2,9 og 4,1 millioner kroner.
DEN SISTE: Dette er den aller siste Veyron coupé som ble produsert. Den har 1200 hestekrefter. Prisantydningen ligger mellom 20 og 25 millioner kroner.
PORSCHES SUPERBIL: Porsche 959 var deres superbil fra åttitallet, den gjør null til hundre på 3,5 sekunder og ble laget i 337 eksemplarer. Denne har en verdi på mellom 8,3 og 10,7 millioner kroner.
SPESIELL: RM Sotheby's beskriver denne McLaren F1-modellen som et av de «mest ettertraktede og verdifulle eksemplarene som eksisterer.» Det er en gateversjon og skal være en av to biler som fikk en oppgradert racingmotor og aerodynamikkpakke til banebruk. Kan gå for 100 millioner kroner.
JAPANSK: Dette er den første Toyota 2000GT som ble levert til USA. Kun 351 eksemplarer ble laget og kun et fåtall ble levert utenfor Japan. Prisantydning 8,3 til 10,7 millioner kroner.
Les også

Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner

Les også

Eksklusiv bilauksjon: Denne gikk for 50 millioner

Les også

Solgte klassikere for en halv milliard på én ettermiddag

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

  2. Tidenes dyreste Jaguar og andre ville salg

  3. De dyreste bruktbilene i 2015

  4. Denne bilen kan gå for 150 millioner kroner

  5. Kan bli tidenes dyreste auksjonsbil