Kraftig Tesla-fall etter å ha presentert «ny» modell

– Elon Musk er gutten som «ropte ulv».

«NY» MODELL: Model S D ble avduket går kveld.
Publisert:

I går kveld, amerikansk tid, avduket Tesla-sjef Elon Musk selskapets seneste nyvinning; Tesla Model S P85D.

P85D er en jazzet opp utgave av den vanlige Model S P85, som per nå er topputgaven av Model S. D-en har to motorer og skal kunne gjøre null til hundre kilometer i timen på 3,2 sekunder, ett sekund raskere enn den vanlige P85, og D-en har også rundt to mil større rekkevidde.

Markedet lar seg imidlertid ikke imponere av Super-Teslaen og sender Tesla-aksjen ned 5 prosent fra start.

Hadde ventet mer

Årsaken til det ligger trolig i at man hadde forventet seg noe mer enn «bare» en oppgradert utgave av den eksisterende Model S. Eksempelvis en ny modell som er hakket mindre en Model S – det var det mange av ryktene gikk i. Andre igjen trodde det Musk ville presentere planene for en bil som til en viss grad kunne kjøre seg selv.

Ryktene tok av da Elon Musk selv sendte ut en twitter-melding i forrige uke som lød «About to unveil the D and something else»

Den nye modellen har fått tilnavnet D, Dual, siden den har to motorer som driver hver av akslingene, noe som gir bilen firehjulstrekk.

Ikke imponert

Ivan Drury, senioranalytiker ved Edmunds, var blant dem som ikke mistet pusten av annonseringen.

– Elon Musk er gutten som «ropte ulv». En tomotors bil med firehjulstrekk er det neste logiske steget for å øke salget. Hver eneste av Model S sine konkurrenter tilbyr disse egenskapene. Jo mer Tesla ekspanderer, jo mer tradisjonelle blir de, sier Drury til Marketwatch.

Selvkjøring

I forhold til en selvkjørende bil annonserte Musk planer om en ny autopilot-programvare. Han sa videre at det ikke var på nivå med full automatikk, men hadde noen «kule» egenskaper, og andre mer tradisjonelle funksjoner.

Selv om aksjonærene i dag har fått seg en liten kalddusj, er det ingen grunn til å ta til tårene: for bare halvannet år siden ble aksjen handlet på 40 dollar.

D vil koste 112.600 dollar i USA, et lite hopp opp fra den nåværende toppmodellen som ligger på 99.500 dollar.

Les også:

D for dual motorTesla har noe på gang: I natt får vi svaret

Publisert:

Her kan du lese mer om