Peugeot og Citroën vil bruke reelle utslippstall

PSA-gruppen vil ha nye testmetoder for utslipp fra dieselmotorer på banen så fort som mulig.

FABRIKK: PSAs produksjonsanlegg i Poissy, nord i Frankrike.
Publisert: Publisert:

I en pressemelding fra PSA-gruppen, som produserer Peugeot og Citroën, understreker de at det aldri har vært noen form for manipulering med deres motorer og at de ønsker mest mulig realistiske utslippstester så fort som mulig.

De sier at NEDC-testen, som ble introdusert i 1992, er allment kjent for å ikke gjenspeile faktisk bruk av bilene. Det gjør at bilprodusentene kan tilpasse seg syklusene, også biler fra PSA-gruppen, noe som de sier myndighetene har vært klar over, og som har vært kritisert av uavhengige organisasjoner og observatører.

Mer bilstoff på E24 BIL

Innen 2020 skal en ny testsyklus erstatte dagens NEDC. «Worldwide harmonized light vehicles test procedure» (WLTP) skal vare lengre, 30 i stedet for 20 minutter, kjørelengden øker fra 11 til 23,25 kilometer, gjennomsnittshastigheten skal også økes.

Stor dieselandel

PSA-gruppen ønsker at denne skal introduseres innen 2017.

De lister opp to punkter som de selv vil innføre for å «opprettholde kundenes tillit.»

  • Publisere forbrukstall som stemmer med virkeligheten for deres viktigste kjøretøy så fort som mulig, i en prosess som skal overvåkes av en uavhengig part.
  • Ta i bruk tekniske målinger som er like de kommende WLTP-prosedyrene.

Diesel er en viktig motortype for PSA. I første halvår av 2015 sto disse for vel 60 prosent av deres totalsalg i Europa, 42 prosent på verdensbasis.

I Norge er dieselandelen for Peugeot 51 prosent etter årets ni første måneder, og 41 prosent for Citroën, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også

Bertel O. Steen kjøper Citroën Norge

Les også

Dieselskandalen: Varsler skrekkregning

Les også

Peugeot satte opp prisene og solgte mer

Publisert: