TV 2 glefser mot Telenor over Canal Digital-tvist

- Telenor ønsker åpenbart ikke å forholde seg til norsk lov, sier TV 2, som ber staten gripe inn.

ULOVLIG: Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, mener Telenor ikke forholder seg til norsk lov, etter at Canal Digital fortsetter å sende TV 2s hovedkanal uten å betale det de krever.
  • E24
Publisert: Publisert:

TV 2 mener Telenor-eide Canal Digital bryter de fastsatte reglene regjeringen inngikk med TV 2 for to år siden.

TV 2 har denne uken gitt sitt syn av saken til både kulturkomiteen på Stortinget og Kulturdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

- Telenor ønsker åpenbart ikke å forholde seg til norsk lov. De undergraver det regimet som er etablert for å håndtere kabelnettene, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til DN.

Han forteller at de TV 2 har snakket med reagerer på at et statlig selskap undergraver det som er ønsket fra Stortinget og regjeringen.

LES OGSÅ: Telenor og TV 2 i heftig ordkrig

Produkt- og strategidirektør i Canal Digital tror TV 2s henvendelser til staten gjør at det blir enda vanskeligere å bli enig.

- En TV-kanal og en distributør har stor nytte av å bli enige. Vi blir enige med alle andre TV-kanaler. Når det er vanskeligere å bli enig med TV 2, for jeg det er fordi forhandlingene ikke alltid foregår mellom partene, sier han.

Hovedprinsippene for avtalen staten og TV 2 inngikk i 2010 er at TV-selskapet skal være sikret distribusjon i alle kabelnett på markedsmessige vilkår.

TV 2 skal på sin side fortsette å ha hovedkvarter i Bergen og fortsette med daglige, egenproduserte nyhetssendinger.

Mens Canal Digital de siste årene har betalt 57 øre i måneden for hver kunde til TV 2, krevde selskapet i 2010 en økning til 16,50 kroner.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Telenor truer medsøksmål mot staten

  2. Høylytt krangel om TV-inntekter

  3. Kulturministeren vil ikke gripe inn i TV-strid

  4. TV 2: Canal Digital lurer mediene og TV-seerne

  5. Frykter kundeflukt fra Canal Digital