Tabloidene rett på døra

Det tradisjonelle løssalget har sviktet dramatisk både for VG og Dagbladet de siste årene. Det har derimot ikke dørsalget på søndager gjort. Nå kommer abonnementsløsningene.

NÅ PÅ DØRA: Opplaget har fallt jevnt for de to tradisjonelle løssalgstabloidene VG og Dagbladet. Nå satser de begge på abonnement.
Publisert:

- Dørsalget på søndager har vist at dette er en tilgjengelighet som folk setter pris på. Det er viktig at våre kunder får produktet slik de vil, og det er en av grunnene til at vi nå tilbyr VG i abonnement i helgene i Oslo og Akershus, sier kommersiell direktør i VG, Per Håkon Fasting.

Administrerende direktør i Dagbladet Terje Wibe forteller at avisen tre ganger de siste fem årene har vært i dialog med Aftenposten om mulighetene for en abonnementsdistribusjon av avisen, uten at det har resultert i en avtale. Men fra 4. desember vil også Dagbladet kunne tilby sine lesere i Oslo og Akershus, avisen rett hjem i postkassen.

- Dette har selvfølgelig mye med det å gjøre at VG kommer med et tilsvarende tilbud, sier Wibe til VG.

Medieanalytiker Henrik Schultz i Argo Securities skjønner godt at de to løssalgsavisene nå også forsøker seg med et abonnements tilbud.

Spennende

- Det er jo en del av en produktutvikling som handler om å sikre gjenkjøpet av avisene. Det er lettere å velge bort avisen når man tar en kjøpsbeslutning hver dag, kontra en gang i kvartalet eller halvåret, sier Schultz til VG.

Medierådgiver, tidligere Bonnier-direktør Vibjørn Madsen med lang erfaring fra ledende stillinger i mediebedrifter i utlandet, har aldri hørt om lignende tilbud som VG og Dagbladet nå går ut med.

- Det skal bli spennende å se effekten av dette. Det kan være med på å stabilisere opplaget, sier Madsen.

Det er ingen tvil om at det er de aller mest trofaste aviskjøperne som nå tegner helgeabonnement også.

- Rent økonomisk er ikke dette tilbudet så veldig god forretning for oss og vi er avhengig av et visst volum all den stund vi også har dårligere marginer enn på løssalget, sier Fasting.

- For Dagbladet er dette også et strategisk veivalg. Vi ønsker å gjøre helgepakkene våre lettere tilgjengelig for leserne våre, sier Terje Wibe.

Les også:

Les flere nyheter på E24 Media

Publisert: