Google lanserer verdens første selvkjørende biltjeneste i desember

Biler som kjører seg selv er ikke lenger en fjern drøm: Google lanserer verdens første selvkjørende biltjeneste i desember, ifølge kilder til Bloomberg.

Publisert: Publisert:

Selvkjørende biler er ikke lenger forbeholdt en fjern fremtid, for kilder Bloomberg har snakket med sier Waymo lanserer selvkjørende biltjeneste i desember.

Waymo, som er et datterselskap av Google, blir dermed det første selskapet i verden som lanserer en tjeneste for selvkjørende biler, og vil konkurrere med Lyft og Uber.

Selskapet har utviklet selvkjørende teknologi i rundt ti år, og kildene sier til Bloomberg at bilene ikke vil bli tilgjengelig i en app helt enda, men vil starte i det små med autoriserte sjåfører i Phoenix.

De første kundene vil antageligvis være folk som har registrert seg i Waymos «tidlig tilgang» program, som teller 400 personer, blant annet en rekke familier.

Morgan Stanley skrev i en rapport i august at Waymo alene er verdt rundt 80 milliarder dollar, og det var før tjenesten ble lansert.

Googles bilselskap blir kanskje først, men GM, Tesla, Daimler og Volkswagen har alle annonsert at de vil lansere sine egne tjenester, hvor GM har hintet om at sine selvkjørende biler vil starte å kjøre tidlig i 2019.

Les også

Google Pay lanseres i Norge

Les også

NYT: Google betalte Android-gründer 750 mill. etter sexanklager

Les også

Google varsler betaling for forhåndsinstallerte apper

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om