Kabelselskapet Get blir mobiloperatør

I jakten på nye inntekter lanserer nå kabelselskapet Get mobilabonnement. Men vil du benytte tilbudet må du også ha bredbånd eller kabel-TV fra selskapet.

FULL PAKKE: Gunnar Evensen, konsernsjef i Get, vil nå kapre en større del av telemarkedet ved å tilby mobiltjenester i tillegg til bredbånd og kabel-TV.

  • Marius Lorentzen
Publisert:

Kabelselskaper verden over merker et stadig økende konkurransepress fra flere kanter og Get tar nå nye grep for å sikre seg nye inntekter.

Selskapet lanserer seg nå som mobiloperatør i Norge, men det er kun de som er kunder av Get som kan bestille mobilabonnement.

Selskapet sukrer imidlertid pillen for dem som kjører «full pakke». For har du både bredbånd og kabel-TV fra Get, får du nemlig dobbelt så stor datakvote for samme månedspris.

– Øverst på den mobile ønskelista står større datapakker, verdi for pengene og dekning. Vi har derfor utviklet de nye mobilproduktene etter disse ønskene. Med dagens lansering av mobil blir det nå enda mer fordelaktig å være Get kunde, sier administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen, i en pressemelding.

Presset på kabelselskapene kommer hovedsakelig fra to fronter. På den ene siden legger flere lands myndigheter press på selskapene for at man ikke lenger skal måtte kjøpe pakker med både internett og en hel rekke TV-kanaler. På den andre siden øker tilbudet av streaming, og aktører som Google og Apple tilbyr egne TV-bokser som gjør at brukerne ikke lenger er avhengige av kabelselskapenes dekoderbokser.

Når Get nå går inn i markedet øker konkurransen i markedet ytterligere, selv om selskapet altså går inn med en egen innfallsvinkel siden du må være Get-kunde fra før. Mobilselskapet Ice ruller nå ut sitt 4G-nett, og er dermed den eneste som vil bli en utfordrer til Telenor og Telia med eget, landsdekkende mobilnett på sikt. Selskapet har lagt seg svært lavt i pris for å friste nye kunder inn.

I tillegg konkurrerer aktører som Hello og OneCall om de mest prisbevisste kundene, men slike selskaper baserer seg på å leie nettilgang hos Telenor eller Telia.

Les også

Hello henter nye penger: Altibox blir ny storaksjonær

Leier hos Telia

Selv om Get eies av den danske telegiganten TDC, som i Norge tilbyr mobiltjenester til bedriftskunder via Telenors nett, har Get valgt å inngå en leieavtale med Telia.

Slikt skal det også fortsette. Direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby, forteller til E24 at Gets mobilsatsing i privatmarkedet er separat fra TDCs mobiltilbud.

– Mobil fra Get er utviklet sammen med vårt morselskap TDC, som er den ledende mobiloperatøren i Danmark. Med TDC sin infrastruktur og mobil-kompetanse, har vi et godt utgangspunkt for å posisjonere oss som en spennende mobiloperatør i det norske markedet, sier konsernsjefen i Get videre.

Avtalen Get har inngått betyr at Gets mobilkunder får tilgang til Telias 4G-nett. Nettet er flere ganger kåret til Norges raskeste og i en større dekningstest utført av mediehuset Tek er det også kåret til Norges beste nett, selv om Telenor hevder det er de som har det beste nettet.

Get har frem til nå tilbudt mobilt bredbånd til kundene som har fast bredbånd hjemme, men ifølge Husby har det vært i et lite omfang.

– Mobiltilbudet vi nå lanserer kommer i stedet for det mobile bredbåndstilbudet vi har hatt. Dette er en helt ny avtale (med Telia, journ.anm.) med både data og mobiltjenester, sier Husby.

Les også

Mobilutfordreren Ice på kundejakt: Beklager sommerens trøbbel

Ikke billigst

Get lanserer fra start tre abonnement på henholdsvis 2, 6 og 10 gigabyte. Hvis du både har kabel-TV og bredbånd øker mobildatakvotene til henholdsvis 4, 12 og 20 gigabyte for samme månedspris, men da betaler man riktignok en god del penger til Get allerede.

I Gets tilbud får man fri tale, SMS/MMS og varierende datapakker avhengig av pris. Selskapet påpeker at det fortsatt er dyrere å bruke data utenfor hjemmet (mobildata sammenlignet med fast bredbånd), men hevder at det de nå tilbyr er «rimeligere og tryggere enn de fleste har det i dag».

Prissammenligningen under viser at operatørene har posisjonert tilbudene sine på en måte som gjør at det ofte er vanskelig å sammenligne dem direkte. I tillegg vil databruken din gjøre store utslag i hvem som er billigst. Sammenligningen under viser likevel at Get ikke er billigere enn de rimeligste konkurrentene, og de eneste de virkelig hevder seg mot på noen punkter er Telia og Telenor. De to sistnevnte tilbyr imidlertid ofte en rekke ekstratjenester som kan være attraktive for kundene.

Tabellen viser et utvalg av mobilabonnement som finnes i markedet fra et knippe operatører. Get er listet opp to ganger, avhengig av om man får tilbudet om dobbel data eller ikke. Hvis det ikke er oppgitt en pris for den aktuelle datakvoten, tilbys den ikke av operatøren.

Oversikten tar ikke hensyn til ekstratjenester som kan være inkludert som fri roaming i utlandet, streamingtjenester eller lignende. Kostnadene for ekstra datakvoter er ikke medregnet i sammenligningen:

Mobilkvote (i gigabyte) 2 GB 3 GB 4 GB 5 GB 6 GB 8 GB 10 GB 12 GB 20 GB
Get 249,----369,--439,---
Get (med bredbånd og kabel-TV) --249,-----369,-439,-
Hello 200,--244,---294,--398,-
ICE199,---299,---399,---
Telia299,---399,--499,--699,- (40 GB)
Telenor299,-349,--399,--449,-499,--599,-
Les også

Norsk seriegründer: Ikke et mål å bli Bill Gates

Les også

Skandaletelefonen totalforbys på fly

Les også

Google lanserer sin første egne smarttelefon

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Nå starter en stille 5G-kamp om hjemmene der fiberen ikke går

  2. ICE trapper opp mobilkampen: Lanserer datarulling i Norge

  3. Mobilmygg bryter opp markedet: Nå får nordmenn bestille fri data

  4. Annonsørinnhold

  5. Finland klar som første Telenor-land med 5G

  6. – Folk bør jo kunne skru ned parabolen fra hyttetaket