Get snuser på det norske mobilmarkedet

Get-sjef Gunnar Evensen mener nye eiere gir en åpning for å satse på det norske mobilmarkedet.

VURDERER MOBIL: Gunnar Evensen, konsernsjef i Get, ser store muligheter med TDC som eiere.

  • Andreas Wolden Fredriksen
Publisert: Publisert:

- Vi signerte avtalen i dag tidlig, så detaljene er ikke utviklet ferdig ennå. Nå skal vi snakke med TDC og lage en felles plan for samkjøring av selskapene. Vi skal fortsatt satse som Get i det norske markedet.

Get-sjef Gunnar Evensen har foreløpig kun rukket å sprette et par Farris-flasker etter at milliardavtalen med danske TDC ble annonsert mandag morgen.

Danskene blar opp 13,8 milliarder kroner til Get-eierne GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners.

Med nye eiere i havn ser Get-sjefen nå store muligheter for selskapet.

- TDC er dyktige på mobiltelefoni, og er en stor nordisk mobiloperatør. I mobilmarkedet er det blitt et sterkere fokus på data, hvor vi leverer høyhastighetsdata. Den matchen begynner å bli mer tydelige nå, og jeg tror dette kan bli spennende, sier Evensen til E24, og legger til at dette kun er på idéstadiet foreløpig.

Godt mottatt hos de ansatte

Tidligere har det blitt spekulert i om Get skulle på børs. Evensen sier at selv om børsnotering var et spennende alternativ, er han fornøyd med å få en industriell eier etter syv år med finansielle eiere.

- Hvordan vil norske forbrukere merke at Get har fått nye eiere?

- I første omgang vil de ikke merke noe. Det blir «business as usual». Når vi begynner å samkjøre med det TDC gjør med YouSee (merkenavnet TDC bruker i Danmark), er det mange spennende produkter og muligheter.

Han sier at nyheten ble godt tatt imot hos de ansatte i dag, og at de ansatte ikke trenger å være urolige for arbeidsplassene sine.

- Det har de ingen grunn til heller. Vi vil selvfølgelig forsøke å jobbe mer optimalisert, men vi håper på vekst fremfor kostnadskutt. Foreløpig er det for tidlig å si.

Forventer betydelig vekst

BLIR STØRST: Finansdirektør Pernille Erenbjerg

Uffe Weng

Hos TDC er de rause med rosen av Get nå som nyheten er ute. Finansdirektør Pernille Erenbjerg sier til E24 at de har hatt lyst til å kjøpe Get lenge og slo til når muligheten åpnet seg.

- Get har en sterk økonomi, og de har vokst 10 til 12 prosent de siste årene. Selv om veksten fremover kanskje ikke vil bli like sterk, forventer vi en betydelig vekst også i årene fremover.

TDC har en nettavtale med Telenor i Norge, og har ingen planer om å bygge et eget nett. Erenbjerg sier at det er en mulighet for at de vil satse mer på mobiltelefoni i Norge etter oppkjøpet.

- I første omgang får vi et større kabel TV-volum med oppkjøpet. I et bredere produktperspektiv vil vi se på mulighetene for å lansere mobil under merkevaren Get.

Finansdirektøren sier at de ikke har planer om ytterligere oppkjøp fremover. De siste årene har de solgt unna virksomhet utenfor Skandinavia.

- TDC er et skandinavisk selskap, og vi har ingen planer om å gå utenfor det. Norge har en sterk økonomi og når man gjør slik oppkjøp er økonomien i samfunnet viktig.

Publisert:

Flere artikler

  1. Get-sjefen tjener en halv milliard på salget

  2. Kjøper Get for 13,8 milliarder

  3. Derfor frister Gets kabelkunder den danske telekjempen

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Telegigant kjøper over halvparten av norsk tech-gründer

  6. Får grønt lys for Get-kjøpet