Facebook-stjerner forlater selskapet

Tre av hjernene bak Facebook har forlatt selskapet.

Publisert:

Midt under en haug med nyansettelser, forsvinner tre nøkkelansatte ut fra Facebook, ifølge Inside Facebook. Nettstedet følger det intre livet i Facebook fra dag til dag.

Med 500 millioner brukere verden rundt, har enkeltpersoner i Facebook hatt betydelig innvirkning på hverdagen til hele verden. Nå har altså tre stykk valgt å forlate selskapet de var med på å bygge opp.

Disse forsvant ut

Ifølge nettstedet Inside Facebook skal Aaron Sittig, Ruchi Sanghvi og Chris Putnam være de tre som nå har valgt å gå mot strømmen av nyansettelser, og forlater Facebook.

Sittig, som kom fra Napster i mai 2005, har ledet utformingen av store og små endringer på siden, alt fra nyhetsstrøm til merking av bilder. Sitting har vært involvert i fire av selskapets patentsøknader, noe også Sanghvi kan notere på CVen. Hun var også selskapets første kvinnelige dataingeniør, og var leder av lanseringen av det aller viktigste i Facebooks historie; nyheterstrømmen.

Putnam kom inn til Facebook som datahacker, og etter han brøt seg inn på nettstedet, ble han tilbudt jobb som ingeniør. Han har siden 2006 vært sentral i utviklingen av produkter relatert til video og bilder. Putnam er likevel mest kjent for Facebook-smileyen :putnam:, laget til ære for han.

Rekordvekst i bruk av Facebook

Så mange som 2,3 millioner nordmenn er nå på Facebook. Det er hundre tusen flere enn forrige måling i vinter, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup.

Store deler av nettaktiviteten foregår på det populære nettsamfunnet, med 30 av totalt 108 minutter i daglig bruk.

– Du kan si vi er en teknologinasjon. Vi ser at Norge gjerne er raskt ute med ny teknologi. Det henger nok sammen med at vi har 92 prosent internettdekning i landet, sier Hans Martin Cramer, markedssjef nye medier i TNS Gallup.

Flere saker på E24

Publisert: