Kinas PC-salg forbi USA

For første gang har kineserne kjøpt flere datamaskiner enn amerikanerne.

TAR LEDELSEN: Kinesisk pc-salg steg 14 prosent i andre kvartal og har dermed gått forbi pc-salget i det amerikanske markedet.

Andy Wong
  • Julie R. Andersen
Publisert: Publisert:

I årets andre kvartal ble det solgt 18,5 millioner datamaskiner til Kina, en økning på 14 prosent. Samtidig falt antallet solgte datamaskiner til USA med 4,8 prosent til 17,7 millioner enheter.

For første gang har kineserne kjøpt flere datamaskiner enn amerikanerne. Det sier Bryan Ma, analytiker for IDC, i et intervju med Bloomberg.

Kina stod for 22 prosent av verdens PC-salg, (målt i antall maskiner), mens USA stod for 21 prosent i andre kvartal 2011.

- Tar ledelsen i 2012

- Dette kom til å skje før eller senere, akkurat som i bilmarkedet, og nå er tiden inne. Kina har en stor befolkning, og inntektene deres stiger, sier Toshihiro Nagahama, sjefsøkonom for Dai-ichi Life Research Institute i Tokyo, til Bloomberg.

I 2009 gikk Kina forbi USA i antall solgte biler. Foreløpig ser det ut til at USA beholder ledelsen i PC-markedet på årsbasis i 2011, men Ma spår at Kina vil gå forbi USA i årlig PC-salg i 2012.

Gode tall fra Lenovo

Forrige uke meldte Lenovo, Kinas største PC-produsent, om nesten doblet inntjening i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Ifølge Lenovo skyldes dette i stor grad vekst i det kinesiske markedet.

Les også: Oppgang på børsene i Asia

Publisert:

Flere artikler

  1. Her selges det flest pc-er i verden

  2. Globalt ras i PC-salget

  3. Google selger Motorola til kinesiske Lenovo

  4. Annonsørinnhold

  5. Verdens største PC-produsent øker

  6. Forurensing i Kina truer bilsalget