Mobilselskapet Nortel sikrer viktig salgsavtale med Mobit-kjeden

Mobilselskapet Nortel har blitt et drøyt år gammelt og sikrer seg nå en langt bredere distribusjon i sin kamp om bedriftsmarkedet.

Salgsdirektør Kristian Renaas (t.v.) og daglig leder Christian Pritchard i Nortel avbildet i forbindelse med børsnoteringen 18. november i fjor.
Publisert:

Nortel har inngått en samarbeidsavtale med Mobit, som er Norges største forhandlerkjede for IT og mobil i bedriftskunder.

Det melder Nortel i en børsmelding.

Mobit har 120 forhandlere og rundt 670 ansatte spredt over hele landet. Kjeden omsatte i fjor for 2,2 milliarder kroner, ifølge selskapet selv.

Mobit-kjeden ble etablert i 1995 under navnet Telering og lanserte dagens navneprofil i starten av 2019.

– Når vi nå kompletterer vår satsing med Nortel-produkter er vi rigget for ytterligere vekst, sier Mobit-sjef Trond Voll i en uttalelse.

– Denne avtalen gir oss tilgang til et unikt og enormt stort distribusjons- og salgsapparat med servicepunkter over hele Norge, og den vil være en viktig bidragsyter når vi skal levere på våre vekstambisjoner frem mot 2025, sier Christian Pritchard, administrerende direktør i Nortel, i en uttalelse.

Selve avtalen løper i første omgang i tre år og skal starte opp nå i starten av 2021.

Nortel opplyser at de har et mål om kvartalsvis inntektsvekst på 25 til 30 prosent, og en årlig inntektsvekst på rundt 250 prosent.

Mobit-avtalen «sikrer en stor del av den planlagte veksten» til selskapet, ifølge Nortel.

– I tillegg til at vi styrker oss betydelig på salg og distribusjon vil vi kunne betjene bedriftene på en enda bedre måte og nærmere der de faktisk befinner seg, sier Pritchard videre.

Les også

Nå er mobilselskapet Nortel børsnotert: Aksjen stiger kraftig

Nye styremedlemmer

Nortel har nylig også gjort endringer i styret. I en børsmelding tirsdag varslet selskapet at Bente Sollid Storehaug og Søren Sundahl er valgt som nye styremedlemmer i selskapet.

De erstatter Stian Bang og administrerende direktør Christian Pritchard, som trer ut av styret.

Bente Sollid Storehaug er gründer av Digital Hverdag, som ble børsnotert i Stockholm på 90-tallet under navnet Cell Network og som i dag er kjent som Bouvet ASA.

Hun har i dag styreverv i en rekke kjente selskap som Hafslund E-CO, Eika Gruppen, Polaris Media, Europris og Motor Gruppen.

Søren Sundahl har lang erfaring fra mobil- og IT-bransjen. Han grunnla i 2006 Cool Group, som etter hvert ble solgt til norske Link Mobility. Der er han fortsatt medeier og direktør for M & A (oppkjøp og fusjoner).

Resten av Nortel-styret består for øvrig av styreleder Arild Hustad, samt Ivar Nesset.

Les også:

Les også

Birgitte Engebretsen blir sjef for Telenor Bedrift: – Vi står overfor et nytt skifte

Les også

Knallhard kamp om bedriftskundene i mobilmarkedet

Les også

Bredbåndsgründerne i JetNett skal leie nett hos Telenor

Publisert:
Gå til e24.no