Amazon omsatte for over 113 milliarder dollar

Jeff Bezos sitt siste kvartal som administrerende direktør ble det tredje kvartalet på rad med over 100 milliarder i dollar i omsetning for netthandelsgiganten.

Publisert:

Etter at coronapandemien traff verden har Amazon overgått forventningene kvartal etter kvartal. Stengte butikker og mindre mobilitet har gjort at nye kunder har strømmet til nettbutikkene, og denne veksten har de beholdt frem til nå.

Analytikere forventer likevel at denne veksten vil stoppe, på grunn av at veksten ble drevet av ekstraordinære tider, ifølge WSJ.

Og selv om netthandelsgiganten leverer sitt tredje kvartal med over 100 milliarder dollar i omsetning, treffer de under det analytikerne forventet.

Opp 27 prosent

Omsetningen havnet på 113,08 milliarder dollar, men analytikere spurt av FactSet på forhånd trodde at omsetningen ville bli 115,4 milliarder dollar.

Dette gjør at omsetningen i andre kvartal i år er 27 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor, da den havnet på 88,9 milliarder dollar.

Aksjen faller nesten fem prosent i etterhandelen.

Driftsresultatet havnet på 7,7 milliarder dollar i andre kvartal, sammenlignet med 5,8 milliarder i andre kvartal i fjor.

Resultatet per aksje ble 15,12 dollar, opp fra 10,30 dollar per aksje i samme kvartal i fjor. Analytikerne forventet et resultat per aksje på 12,30 dollar.

Les på E24+

Tekgigantenes ustoppelige vekst: Dette spår analytikerne videre

Dette var også gründer Jeff Bezos sitt siste kvartal som administrerende direktør. Andy Jassy, som har jobbet under Bezos i 24 år, tok over fra 5. juli. Det gjør at dette også er Jassys første kvartalsrapport.

Bezos er nå styreleder i selskapet.

Venter nytt milliardkvartal

Selskapet venter å kunne rapportere om omsetning på over 100 milliarder dollar nok en gang når de skal legge fram resultatet for tredje kvartal i år. De tror likevel ikke at det blir like bra som andre kvartal.

De skriver at de venter at de vil ha en omsetning på mellom 106 og 112 milliarder dollar, en vekst på mellom 10 og 16 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

De tror driftsresultatet vil havne mellom 2,5 og 6 milliarder, ned fra 6,2 milliarder i tredje kvartal i fjor.

Mens Amazon det siste året har tjent godt på at pandemien har flyttet mer handel på nett, har de også fått offentlig kritikk fra ansatte.

Darryl Richardson, som startet en avstemming om å organisere Amazon-ansatte, snakket med E24 i mars. Da fortalte han om lange skift, enormt tidspress og fryktkultur på lagrene som noen av problemene som førte til at han startet arbeideroppgjøret.

– Jeg har selv sett medarbeidere gå gråtende hjem fra jobb, sa han den gang.

Initiativet om organisering ble beskrevet som det viktigste i amerikansk arbeidsliv på flere tiår, men endte med seier for Amazon i april.

Les på E24+

Dette kan endre kryptovaluta fra spekuleringsobjekt til allmenn aksept

Publisert: