Groupon-sjefen: - Jeg fikk sparken

Amerikansk toppleder med åpenhjertig brev til de ansatte.

MÅTTE GI SEG: - Dere trenger ikke være urolige for meg. Jeg elsker Groupon, og er veldig stolt over hva vi har fått til, skrev konsernsjef Andre Mason til de ansatte i kupong-selskapet fredag. Her fra noteringen av aksjen i november 2011.
Publisert:

Etter at aksjekursen i det amerikanske IT-selskapet Groupon hadde falt 80 prosent, hadde eierne fått nok av selskapets toppsjef og gründer.

Fredag fikk Andrew Mason sparken etter fire og et halvt år i sjefsstolen.

Imidlertid gikk han etterpå til det uvanlige skritt å skrive et åpenhjertig brev til de ansatte, skriver Bloomberg.

«Etter fire og et halvt intense og fantastiske år som konsernsjef i Groupon, har jeg bestemt meg for å bruke mer tid med familien. Jeg tuller – jeg fikk sparken i dag. Lurer du på hvorfor, så har du ikke fulgt med», skriver Mason i brevet.

Etter dette forklarer han årsaken til nedturen for Groupons ferd og at selskapet ikke har maktet å innfri forventningene etter at det ble børsnotert.

«Og som konsernsjef er jeg ansvarlig», forklarer han.

«Dere trenger ikke være urolige for meg. Jeg elsker Groupon, og er veldig stolt over hva vi har fått til. Jeg kan leve med å ha mislyktes med denne delen av reisen».

Til sist oppfordrer han de ansatte om å bruke endringene i ledelsen til å bryte med dårlige vaner og å leve for kundenes tilfredshet. «Ikke misbruk denne muligheten», avslutter Mason.

Utradisjonelle grep

Groupon tilbyr medlemmene rabatter på ulike produkter og tjenester. Selskapet kom raskt i hardt vær etter børsnoteringen i New York, og selskapets konsernsjef har skaffet mye oppmerksomhet for sin utradisjonelle lederstil.

Under et ansattmøte Groupon i fjor drakk konsernsjef Mason øl mens han talte til sine ansatte, skrev Wall Street Journal.

Blant annet snakket 31-åringen om å «ikke ta dumme risikoer», og konsernsjefen pekte blant annet på «kvalitet og kontroll» som viktige faktorer.

En noe mindre velrettet uttalelse under møtet, kom da Masons stemme, rett etter å ha snakket om hvordan selskapet fortsatt var «et barn i en voksen manns kropp», knakk litt sammen:

- Beklager, for mye øl, harket Mason.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no