Kobler sikkerhetsapp opp mot vektersentral

Utløser du alarmen, vil vekterselskapet ringe deg opp og be om passord. Og de vet hvor du er.

NY VERSJON: BSafe ble først lansert i 2011. Nå kan du koble applikasjonen opp mot en alarmsentral.
Publisert: Publisert:

Trygghetsappen bSafe er utviklet av Bipper Communication AS og ble lansert høsten 2011. Nå har de inngått et samarbeid med sikkerhetskonsernet Safe4 Security Group.

Norge er første land ut for lansering av bSafe Premium, mens Sverige, India og USA følger etter.

Døgnbemannet

Tidligere var det slik at du kunne utløse en alarm som gjorde at du fikk kontakt med kjente via applikasjonen. Det nye samarbeidet gjør at alarmen nå skal gå hos en døgnbemannet vaktsentral når brukeren har problemer.

Les også

Forbereder ny generasjon mobilnett med opptil 300 Mbit/s

- Når en nødalarm går, kommer det melding inn til vår alarmsentral, sammen med informasjon om plasseringen til vedkommende. Vi forsøker da å få kontakt med den som har utløst alarmen, og personen skal oppgi et passord til oss. Om personen oppgir feil passord, eller vi hører at noe er galt, gir vi bistand, forteller Roy Gjerde i Safe4 Security Group til E24.

SAMARBEID: Roy Gjerde er tidligere politimann og jobber nå i sikkerhetsbransjen.

Vekterselskap

Bistanden er fortrinnsvis utrykning av vekterselskaper som samarbeider med sikkerhetsgruppen, men alarmsentralen kan også varsle politiet ved for eksempel overfall.

- Jeg er en gammel politimann, og jeg ser hvordan kriminalitetsutviklingen i samfunnet har vært. Sikkerhetsbransjen vokser mens politiet sliter med å få tilstrekkelig med ressurser, sier Gjerde.

Han sier at hovedfokuset de siste 20 årene har vært sikkerhet rundt boliger, butikker eller fabrikker, men at sikkerhet rundt enkeltpersoner nå kommer i etter i form av tjenester knyttet til smarttelefoner.

Posisjon

- Om en person for eksempel er ute og sykler i marka, og blir skadet, så kan han utløse alarmen og få bistand fra alarmsentralen. Da slipper personen å prøve å beskrive hvor han er, for vi får informasjonen om hans posisjon automatisk ved utløst alarm, sier Gjerde.

Les også

Vil bli verdensledende på fingeravtrykk: - Det er et gigantmarked der ute

Alarmstasjonen kan motta alarmer fra hele verden, og det eksisterer globale avtaler med de største sikkerhetsaktørene i markedet.

Les også:

Nå har Google startet å slette søkeresultater i EuropaBesøksinformasjon ble solgt videre av amerikansk selskapBørsnykommer skal levere 10.000 fingeravtrykk-sensorerMeglerhus: Opera tar over videotronenGoogle vil inn i stua og bilen dinVil bli verdensledende på fingeravtrykk: - Det er et gigantmarked der ute

Publisert: