Apple øker investeringene i Kina

Apple planlegger å bygge sitt første uavhengige forskningssenter i Kina, på tross av utfordringene i markedet, som har kommet på løpende bånd den siste tiden.

TAPTE SAK: Kina er fremdeles et godt og stort marked for Apple. Her en Apple-butikk i Shenzhen.
Publisert: Publisert:

Tirsdag møtte Apple-sjefen Kinas visestatsminister Zhang Gaoli i Beijing. Under møtet sa Cook at selskapet ville øke sine investeringer i Kina, skriver Wall Street Journal.

Møtet ble først omtalt av den kinesiske statskanalen CCTV tirsdag kveld.

Forskningssenteret, som skal åpnes senere år, skal jobbe med å utvikle nye produkter og tjenester, og «styrke forholdet med lokale partnere og universiteter», ifølge en talsperson i Apple.

Les også

Beijing stanser iPhone-salg

Ukjent lokasjon

– Vi ser frem til å ekspandere vår virksomhet i Kina med et nytt forsknings- og utviklingssenter mens vi fortsetter å styrke vårt talentfulle team her, sier talspersonen.

Apple ønsker ikke å uttale seg ytterligere om senteret, hvor det vil ligge, hvor mange som vil jobbe der eller hvor mye Apple investerer, ifølge Wall Street Journal.

Kina var tidligere Apples raskes voksende region, men har de to siste kvartalene dratt ned salget, da kinesiske rivaler produserer stadig mer konkurransedyktige produkter.

Zhang oppfordret også under møtet andre amerikanske selskaper til å øke investeringene og ekspandere sin industrielle verdikjede.

Utfordringer på løpende bånd

Investeringen blir kjent samtidig som Apple møter en rekke utfordringer i Kina, blant annet stengingen av deres online bok- og filmtjenester, strengere cybersikkerhetsreguleringer og fallende iPhone-salg.

I juni ble det kjent at patentmyndighetene i den enorme kinesiske hovedstaden Beijing har pålagt selskapet å stanse salget av iPhone 6 og iPhone 6 pluss i byen.

De to iPhone-modellene er i strid med patentet som Schenzhen Baili har for sin 100 C smarttelefon, ifølge en uttalelse som er publisert på patentmyndighetenes hjemmeside.

Les også

Slik vil Google utfordre Apple

Les også

Tar nytt stort jafs av Apple

Les også

Apple-sjef vil ikke flytte overskudd til USA uten «rettferdig skatt»

Publisert:

Her kan du lese mer om