Datatilsynet skeptisk til mobiltjeneste for barn

Datatilsynet mener mobiltjenesten Bipper åpner for overvåking av barn, og har bedt selskapet om mer informasjon før lanseringen neste måned.

Publisert:

Datatilsynet har overfor Computerworld tidligere kalt mobiltjenesten Bipper for "overvåking". Tjenesten blir lansert av mobilselskapet Tele2 i neste måned. Blant annet får foreldre muligheten til å spore hvor barna er, og foreldrene kan også kontrollere hvem barna kan ringe.

Datatilsynet opplyser til Klassekampen at Bipper-gründer Silje Vallestad er innkalt til et møte i slutten av denne måneden. Tilsynet skal da få en presentasjon av det nye produktet.

– Utgangspunktet mitt for å lage denne tjenesten er det behovet jeg selv har følt som mor. Det har føltes feil og utrygt å gi en åpen voksenmobil til barna mine. Derfor har jeg utviklet en programvare som gjennom en sikker nettportal gir foreldre mulighet til å definere grenser for hvordan barnet kan bruke mobilen sin, sier hun.

Seniorrådgiver Gunnel Helmers i Datatilsynet sier det er viktig at personvernet ivaretas, noe som er bakgrunnen for at tilsynet har bedt om mer informasjon.

Flere E24-saker

Publisert:
Gå til e24.no