Kryptoboomen

Akon vil lansere kryptovalutaen «AKoin»

Flere kjendiser har slengt seg på kryptoboomen, nå skal Akon lansere sin egen, avslører han i et intervju med CNN.

Chris Pizzello / A-PIZZELLO
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Aliaune Damala Badara Akon Thiam, bedre kjent som sangeren Akon vil lansere sin egen kryptovaluta ved navn «AKoin», sier han til CNN.

I intervjuet forklarer han at kryptovalutaen vil rette seg mot Afrika, og sier til CNN at han håper på å lansere i løpet av de første månedene av 2020.

– Plattformen er bygget for å være en verdensomspennende plattform, men jeg sikter meg inn mot Afrika spesielt, fordi det er der behovet er størst. Når du går til nabolandene og over hele verden vil de mest sannsynlig tilpasse seg, sier han.

Mener korrupsjon er det største problemet

Akon har tidligere hatt suksess med å bringe elektrisitet til folket. På spørsmål om hvorfor han nå har valgt å gå over på kryptovalutaen svarer han;

– Et av de største problemene våre har alltid vært korrupsjon ... Du vet at korrupsjon er grunnen til at landet vårt aldri har blitt bygget opp eller vokst til å bli en stormakt. Vi ønsker å være i stand til å gjøre slutt på korrupsjonen gjennom blokkjede, og jeg tror at det å starte med kryptovaluta er det største steget.

– Hvis du følger pengene, vil du alltid følge sannheten, og det er poenget. Følg pengene, fiks situasjonene, finn nye løsninger, og derfra kan fremtiden bygges i Afrika.

Målet er uavhengighet

Les også

Les også: Eminem saksøker Spotify

– Det viktigste de vil kunne få gjennom kryptovaluta er uavhengighet, og jeg tror at det å være i posisjon til å ta dine egne økonomiske beslutninger er nøkkelen; for mange av de tingene som er i Afrika, er ikke kontrollert av afrikanere.

– Jeg tror dette vil gi Afrika tilbake kontroll, ikke bare på ressursene, men også på ideene, og det å kunne leve på en bedre måte der de kan utnytte kontinentet til deres egne fordel.

Ikke første kjendis med kryptovaluta

Floyd Mayweather og Manny Pacquiao i ringen.

JOHN GURZINSKI / AFP

Akon er ikke alene om å ha lansert kryptovaluta. Bokseren Manny Pacquiao, som senere ble senator i Filippinene, har også lansert en kryptovaluta ved navn Pac Coin.

Les også

Les også: Spotify satser på sponsede sanger

Hans bokse-rival Floyd Mayweather og musikkprodusenten DJ Khaled forsøkte å markedsføre kryptovaluta fra selskapet Centra Tech, men ble senere bøtelagt for ulovlig markedsføring. Boten var på 767 500 dollar i bøter og straffer fra det amerikanske handelsdepartementet (SEC).

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kryptoboomen
 2. Kryptovaluta
 3. Korrupsjon
 4. Manny Pacquiao
 5. Floyd Mayweather
 6. Centra Tech
 7. Blokkjede

Flere artikler

 1. Artisten Akon starter «krypto-by»: – Blir et ekte Wakanda

 2. Slik blir Akons «krypto-by»

 3. Bitcoins tiårige himmelferd: Har steget 9.000.000 prosent

 4. Programmerer har glemt passordet: Kan miste bitcoin verdt to milliarder kroner

 5. Betalt innhold

  Starter kryptohedgefond med investorprofiler på laget